Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Кримски татари взривиха известен нагъл руски пропагандист в колата му

foikГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В руската област с център Нижни Новгород беше взривен автомобил "Ауди", в който се возеше украинофобът, писател и член на партията "Справедлива Русия" – одиозният Захар Прилепин. По предварителна информация от руските медии и социални мрежи, З. Прилепин е тежко ранен, шофьорът е починал на място. Междувременно, пресслужбата му уточнява, че "с него всичко е наред". Според медиите,

Прилепин се е връщал в Москва от окупирания Донбас. Днес, 6. май той преминал руската граница. Известно е, че по пътя руският шовинист е спрял да обядва в района на Нижни Новгород. Веднага след като автомобилът продължил пътя си, последвал мощен взрив. Взривът е бил "достатъчно силен", на мястото на взрива се е образувала солидна яма. В резултат на експлозията Прилепин получил "рани по краката".

Партизанското движение „Атеш“ пое отговорност за опита за убийство на Прилепин. „Атеш“ е една от украинските нелегални партизански организации, които действат на окупираните територии. Съдейки по тюркското име /“Атеш“ в превод означава „огън“/, вероятно това е организация на кримските татари, които от 2014 година са подложени на преследвания и репресии от руските окупатори.

Да припомним, че Прилепин е известен пропагандист, който от 2014 г. подкрепя сепаратистите и активно се застъпва за пълномащабната руска агресия в Украйна. През януари беше съобщено, че Прилепин уж бил „подписал договор с Националната гвардия“ и „е заминал да се бие в Украйна“.

На вниманието на българските „атентатори“ – ето, виждате ли какво означава „кратер с 3 метра диаметър“? Калпазани!

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n