Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Силният човек в Москва е Патрушев - той прекъсна речта на Путин и го обвини в некомпетентност

feemГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Политологът проф. д-р Валерий Соловей и телеграм каналът General SVR разпространиха информация, която твърди, че напрежението и противопоставянето между Путин и Патрушев нараства, което се изразява в публична критика срещу лидера на Кремъл, и то пред свидетели. И дори се е стигнало до там, че Патрушев прекъснал речта на Путин по време на последната видеоконферентна среща и го обвинил

в действителна некомпетентност. Според бившия служител на КГБ във Вашингтон, етническия украинец Юрий Швец, Соловей и "Генерал СВ" всъщност са един и същ канал за активни действия на ФСБ, зад който стои самият Патрушев. Именно чрез тези канали периодично изтича чувствителна информация за вътрешнокремълски тайни.

Трудно е да се прецени истинността на тези „тайни“, но фактът, че професор Соловей все още е жив и е на свобода, въпреки бунтарското му поведение, показва, че и двата ресурса са покрити от някой достатъчно силен в управляващата банда на Путин, за да ги опази професора жив.

И така, според проф. Соловей и „генерала на външното разузнаване“, Путин на 4. май е провел видеоконференция с представители на ръководството на силовия и военния блок.

По време на срещата генералите са изразили съмнения, че до 9. май войските ще могат да получат пълен контрол над Бахмут. Веднага след като Путин реагира на извиненията на военните, Патрушев го прекъсна и започна да раздава наказания на генералите, заплашвайки с лична отговорност всеки, който "раздава празни обещания".

Патрушев каза още, че положението на фронта е близко до катастрофа. Тогава той се обърна към Путин с редица оплаквания, упреквайки го, че въпреки всички предупреждения и предложените възможности за стабилизиране на ситуацията на фронта, Путин „отказва да действа разумно и взема най-глупавите решения, допускайки настоящата криза“.

Патрушев казал, че още преди година е било необходимо Русия да се съсредоточи върху задържането на завзетите тогава територии на Луганска и Донецка области на Украйна и укрепване на отбраната на Крим. Освен това Патрушев казал на Путин: „И дори изобщо не е имало нужда да се започва операцията!“

Без да прекъсва речта си, лидерът на Съвета за сигурност поискал "честна оценка" от военното ръководство за това колко голяма е възможността от загуба на контрол над всички окупирани територии, включително Крим. Генералите в отговор потвърдили тази възможност, след което Патрушев казал, че според него има реална заплаха от загуба на контрол както над границата с Украйна, така и над петте региона на Русия, граничещи с Украйна - Брянск, Курск, Белгород, Воронеж и Ростов. Нещо повече - според версията на "Генерал СВР", Патрушев обявил, че контролът ще бъде загубен "за години"!

В отговор на речта на Патрушев Путин просто изключил комуникацията. Соловей и "Генерал СВР" твърдят, че това не е първият, а един от най-сериозните спорове между Патрушев и Путин, случил се пред свидетели.

Да припомним и още едно твърдение на Юрий Швец, който живее понастоящем в САЩ; той е бивш съветски разузнавач и състудент на Владимир Путин в института на КГБ:

„Вашингтон взе стратегическо решение – войната в Украйна трябва да приключи тази година и то само с победа на Украйна.“

„Путин, когато замисли тази операция, взе решение (...) Идиотът получи замайване на главата. Той си въобрази, че е един вид (пълководец) като Александър Велики. Той, оказва се, не е знаел нищо за Русия, какви въоръжени сили има. Той не знаеше какво е Украйна, какви са въоръжените сили на Украйна. Той погрешно изчисли (поведението на) Китай. Погрешно пресметна и НАТО. Този идиот успя да прецака всичко. Във всички решения, които взе, той се провали“, отбеляза Швец.

Според Юрий Швец, най-важното е, че Украйна получава навреме необходимата военна помощ от западните страни. "Сега F-35 пристигнаха в Полша. Това са тези изтребители, които според американски експерти (не мога да не им се доверя), за два часа могат да унищожат цялата противоракетна отбрана на Русия, всички пускови установки, които са около Украйна. Отнема приблизително два часа. След това можете да превземете въоръжените сили на Руската федерация с голи ръце", изтъкна бившият офицер от КГБ.

"Виждам, че Вашингтон е взел стратегическо решение, че войната трябва да приключи тази година. Това е двустранно решение както на демократите, така и на здравото крило на Републиканската партия, което се нарича "неорейгънисти" и което няма нищо общо с тръмпистите", коментира някогашният съвипускник на Путин.

 

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n