Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

За това ли бяха юмруците, ковчезите, яйцата и доматите, драги проф. Минеков?! Очевидно, дубайската инвестиция трябва да се връща вече!

puaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Мутри - вън! Мутрьошки - вътре!“ Пред вратите на Министерския съвет. Това бе една гениална карикатура на Ивайло Нинов от разгара на летните протести. И ето, че дойде бленувания ден и час. Часът на истината. Часът на разплатата. Всеки партизанин, ятак и прочие АБФК, който е бил в „Балкана“, тоест който се е борил активно и зрелищно против монархо-фашизма на дучето от Банкя, вече ще си

получи заслуженото. Най-фрапантен е примерът с „отровния“ професор Минеков.

Ето един коментар на журналистката Виктория Георгиева: „Както навремето е казал Радой Ралин: „Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.“ И тъй като стана дума за култура, ето го и него – новият министър на културата в прясното служебно правителство на президента Радев. Проф. Велислав Минеков! Той е син на скулптора Величко Минеков – човек от най-близкото обкръжение на Тодор Живков. Минеков-старши е член в ловната дружинка на Живков. Той извайва приживе паметника на Тодор Живков през 1981 година в Правец, а Партията му дава милиони за издигнатите статуи в духа на соц-реализма, сред които и такава на Людмила Живкова.

Велислав Минеков също е скулптор. Завършва Художествената академия с профил металолеене и като син на виден комунистически функционер специализира в чужбина, в тогавашната Германска федерална република. Обаче Минеков-младши стана по-известен едва в последните две години, и то не с работата си, а в амплоато си на професионален телевизионен протестър. Според различни източници, проф. Минеков е получил финансиране от Васил Божков за 7 свои изложби в последните 3 години. А в колекцията на бащата на Националната лотария имало 15 пластики, закупени от Минеков – всяка на средна цена 12 – 15 000 лева.“

Това е положението, Марийке! Който плаща, той поръчва музиката. Божков най-официално обяви от Дубай, че финансира протестите. Тоест, бизнесменът е направил разумна инвестиция. Което ще рече, че според основната формула на Капитала, божковите Пари веднъж са били превърнати в Стока: домати, кокоши и пъдпъдъчи яйца в ръцете на протестиращите. А сега е време тези разбити протестърски омлети да се превърнат в Пари-прим. Или Пари-крим?

Абе – мутри вън!

Мутрьошки – вътре!

grfg

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n