Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Митинги срещу абортите в Хърватия; а ние дремем в летаргия пред телевизорите

bebesНАШИЯТ КРЪСТ

Хиляди демонстранти излязоха по улиците на Хърватия, за да изразят позицията си срещу абортите. Според тях, репродуктивните права на гражданите са все по-застрашени. Демонстрантите в столицата Загреб, повечето от които не носеха маски, пееха патриотични песни и носеха транспаранти с надписи "Неродените животи също имат значение". „Наш дълг е да се застъпваме за защита на всеки човешки

живот, включително и на неродените деца“, каза Лука Худинчец, един от организаторите на митинга.

Митингът срещу абортите се провежда ден преди местните избори. „Очакваме политиците, които ни представляват както на местно, така и на национално ниво, да поддържат основното човешко право - правото на живот“, каза един от организаторите, който се представи като Стйепан.

Абортът в Хърватия е законен до 10-ата седмица на бременността, съгласно закон от 1978 г., когато страната все още е била част от социалистическа Югославия. Но все повече лекари отказват да правят процедурата поради морални съображения или нарастващия религиозен натиск. През 2017 г. върховният съд на страната постанови, че действащото законодателство е остаряло.

Какво е положението в България?

С една дума – плачевно!

От 1956 година, когато комунистите узаконяват абортите по желание в НРБ, до днес са убити близо 7 милиона невинни български деца!

Най-лошото е, че за тяхната смърт са отговорни не само техните майки и бащи и лекарите-гинеколози, но и всички ние. Да, щом не протестираме против узаконените убийства на деца, значи всички ние сме еднакво виновни за тяхната смърт!

А причината е в нашите заспали съвести. Вече цели 8 десетилетия ние, българите, бяхме принуждавани да живеем без Бога. Първо от болшевишките богоборци, а след това и от техните духовни братовчеди – масоните, които кадруват в окаяната ни държавица. Забележете – всички наши правителства по време на т.нар. преход, като наговорени, не пуснаха Бога в българските училища. Защо? Защото масонството е антиклерикална тайна организация, която се противопоставя на Църквата. Дори да дават милиони за благоустрояването на храмове и манастири, управниците ни яростно се съпротивляваха против изучаването на „Православни ценности“ като редовен предмет. Така израснаха нови поколения българи, способни да печелят златни медали на олимпиадите по физика, химия и математика, но неспособни да се ориентират в най-важното: какво е Добро и какво – Зло. Затова все по-често изтръпваме пред телевизорите, когато чуем, че гимназист убил баща си и натъпкал трупа му в бидон със зеле, или пък че пубертет заклал момиче в асансьора…

Но да си дойдем на думата за абортите.

За да е чиста съвестта ни, трябва да заявим своето несъгласие с убийството на неродени деца. Публично! Тон трябва да даде Светият Синод на БПЦ, като излезе с официална позиция срещу абортите по желание.

Можем да последваме хърватите и да излезем на улиците!

Или поне да заявим своето несъгласие с тази узаконена жестокост в социалните мрежи.

Как ли? Просто копирайте долния плакат и го споделете на своите ФБ-стени.

Всеки човешки живот е истинско Божие чудо. Да спасим Живота!

 

hfegh

 

 

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n