Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Честит празник, българи! Развяхте ли знамената?

karta-Петър МАРЧЕВ

На 6 септември 1885 година се съединяват двете български държави на Балканите. Благодарение на безпрецедентната еднопосочност на усилията на всички българи.

И въпреки завистта и недоволството на всичките ни съседи и Велики сили /без Англия/. Но, ако трябва да бъдем честни, именно със своето Съединение, осъществено без благословията на Освободителката, България си спечелва изключително силен и коварен неприятел в лицето на Руската империя. От 1889 до 1913 година руската дипломация работи целенасочено за омаломощаването на България за сметка на създаването на Велика Сърбия и Велика Гърция. Благодарение на българското русофилско правителство на Гешов, България влиза в капана, наречен Балкански съюз. Стига се и до планираната от Русия Междусъюзническа война, когато император Николай щедро раздава на Сърбия и Гърция българските земи в Македония, подарява на Румъния Южна Добруджа, а на турците – освободената с реки от българска кръв Източна Тракия.

Днес, 129 години след Съединението, на Балканите отново има две държави, населени с българи. На дневен ред е тяхното съединение. И ние, българите, трябва да бъдем не наивни русофили или американофили, а да изиграем добре картите си. За да спечелим благословията на новите Велики сили за българското дело. Защото истината и правдата са на наша страна. Бог забавя, но не забравя! 

  

 tgt

 

   kij

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n