Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Окупаторите съветват своите местни слуги да се спасяват в Крим

ukjihdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Въпреки заявеното намерение на руските окупационни войски да изградят „непробиваема“ защитна линия на левия бряг на Днепър, вече са налице нови „жестове на добра воля“, както руските пропагандисти обичат да наричат отстъпленията на рашистките орди. „Врагът изтегля войските от два града в Херсонска област и призовава колаборационистите да се евакуират“ – това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили

на Украйна. Разузнаването е установило, че руснаците предислоцират отделни части и изтеглят част от войските си от Каховка и Нова Каховка в Херсонска област.

„Врагът предислоцира отделни части и изтегля част от войските си от Каховка и Нова Каховка, Херсонска област, като ги мести в района на селището Нижние Серогози. Сред местните жители военнослужещите разпространяват информация, че Каховка ще бъде изоставена от руските войски до края на тази година, поради което на местните жители, лоялни към окупаторите, се предлага да се преместят във временно окупирания украински Крим.“ Това съобщават разузнавачите.

Очевидно, окупаторите очакват нова украинска контраофанзива след като студът скове земята и направи възможно движението на тежката военна техника. Руснаците трескаво укрепват отбранителната линия на границата на окупирания Крим и Херсонска област, с надеждата да удържат поне откраднатия от тях полуостров. Рашистите засилват и защитата на Северно-Кримския канал за сметка на мобилизираните от Краснодарския край.

Според щаба, в Луганска област окупаторите продължават да оказват натиск върху местните предприемачи и да ги принуждават да пререгистрират бизнеса си съгласно законите на Руската федерация.

Друга подробност, свидетелстваща за нечовешкия облик на рашистите – в Херсон бяха открити специални стаи за задържане и мъчения на украински деца. Според свидетели, децата са били подлагани и на психически тормоз с твърденията, че украинските им родители са ги изоставили и не им пука за тях.

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n