Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Военният ни министър отиде в Киев – с какви очи?

joegfbhgjsfihГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В настоящия момент жертвите, дадени от руската окупационна армия са 99 660. Което означава, че за Коледа порасналият Володя Путин ще получи над 100 000 трупа като коледен подарък. Товар 200 през последните седмици се увеличава средно с по 500 – 600 убити дневно. За броя на ранените можем само да гадаем, но според военните статистики броят на ранените варира от 1:2 до 1:3 от броя на убитите на фронтовата линия. Тоест, зловещите сталински „самовари“* се завръщат в руските села и градове.

Ето и конкретика: три болници в Луганск са предоставени за ползване на руските окупатори, като само в една от тях има над 1000 ранени нашественици, няма достатъчно легла за всички. „Луганската областна клинична болница, градската многопрофилна болница № 15 на Луганск и железопътната болница са предадени за ползване от руските окупационни войски. На местното население се отказва обслужване и се предлага да се свърже с други лечебни заведения“.

Съобщава се, че повече от 1000 ранени орки сега са само в една от болниците. Няма достатъчно медицински персонал, хирургични асистенти за всички. За такъв брой пациенти в лечебните заведения няма достатъчно лекарства и дори легла и спално бельо. Сега градът се готви да приеме още една порция ранени - защото през изминалия ден части на Силите за отбрана на Украйна отблъснаха вражески атаки в районите на селата Стелмаховка и Червонопоповка.

Междувременно, стана ясно, че българският служебен министър на отбраната Димитър Стоянов е бил на работно посещение в Киев по покана на неговия колега министър Олексий Резников. Сред обсъдените теми били военната и военно-техническата помощ, която България предстои да предостави, националният принос в тренировъчната мисия на Европейския съюз EUMAM, българската подкрепа за възстановяването на Украйна и перспективите ѝ за европейска интеграция. Не е ясно с какви очи матрьошката на старшата руска матрьошка отиде в Киев. При положение, че се каним да дадем смешната „помощ“ от стари автомати и джипки на жалката сума от 20 млн. /като една уазка е калкулирана по 50 000 лв. !/. Докато натовските ни партньори дават на украинците комплекси С-300, танкове, изтребители и модерни самоходни гаубици. Но, на каквото си постелеш, на това и ще легнеш. Когато България изпадне в подобна ситуация /а враждебни съседи имаме колкото искате/, тогава и на нас ще ни подарят винтовки и шмайзери, извадени от музеите. Когато ще имаме нужда от модерни танкове, бетеери, джавелини и пейтриъти…

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n