Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Държавният департамент посочи инсталирането на Р. Р. на „Дондуков“ 2 като част от руските хибридни схеми

radezГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В специалния доклад на Държавния департамент за руската дезинформация и пропагандната екосистема на Кремъл, САЩ включиха избирането на Радев и издигането му от БСП за президент по време на изборите през 2016 година у нас, съобщава „24 часа“. Според доклада, Леонид Решетников, който е пенсиониран генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване на Русия, се е намесил в

президентските избори в България през 2016 година. В доклада на департамента се казва още, че чрез БСП Решетников е опитал да разпространява фалшиви новини и да популяризира преувеличени данни от социологически проучвания за предполагаемото влияние на Кремъл у нас.

Припомняме, че през юни 2016 година в Москва се проведе форум на управляващата партия „Единна Русия“, където присъстваха Николай Малинов и председателите на БСП и АБВ - Корнелия Нинова и Георги Първанов. Малко по-късно институтът на Решетников поръча социологическо изследване за предстоящите президентски избори в България, което имаше за цел да открие профила на евентуален бъдещ успешен кандидат на БСП.

Проучването се е провело от 1. до 15. юли 2016 година, а резултатите показали нарастваща подкрепа за Русия и спадаща за САЩ, ЕС и НАТО. 12% са се обявили за категорични русофили, а 25% за умерени. Две трети от анкетираните са казали, че „България трябва в максимална степен да възстанови и поддържа приятелски отношения с Русия“. Накрая е бил описан и профилът на „печелившия кандидат на БСП: „По-скоро мъж. Не по-възрастен от 60 години, с успешна кариера, но не интелектуалец. Некорумпиран. Да е демонстрирал кураж и да отстоява по-голям суверенитет в рамките на ЕС и НАТО.“

Две седмици след приключване на изследването, на 1. август ген. Румен Радев подава оставка като командир на Военновъздушните сили. Само няколко дни по-късно БСП и АБВ вече говорят за него като за кандидат-президент. Румен Радев отговаря на всички препоръки в поръчаното от Решетников изследване. След спечелените от Радев избори /което стана и с решаващата помощ от ГЕРБ, който издигна неизбираема кандидатура/ Леонид Решетников обяви, че наистина е обсъждал неговата кандидатура с лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"24 часа" не посочва точния източник, но подобна информация е публикувана днес в изданието „Bulgaria Posts English“.

Близо до ума е, че най-вероятно кагебейският мозъчен тръст, лице на който за България е ген. Решетников, е предложил и идеята за въвеждане на машинно гласуване в България, като най-лесен начин за манипулиране на вота. Да си спомним, че по същото това време идеята бе поставена в дневния ред на българското общество от БСП. По-късно, когато машинното гласуване бе наложено у нас, пенсионираният летец с лекота спечели втори мандат, а неговите креатури от ПП станаха първа политическа сила от раз. Как стават тези неща? Както е писано в Библията, „няма нищо тайно, което да не стане явно“. Така че, един ден всички детайли от всички потайни схеми ще излязат наяве.

 

------------------------------

По информация на БГНЕС

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n