Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Чрез закриването на АЕЦ-ове псевдо-еколозите увеличават зависимостта на Европа от руския газ

greeГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Руските спецслужби са финансирали дейността на международното екологично движение Greenpeace, в частност техни кампании против ядрената енергия в Европа. Това съобщи в коментар за изданието Guildhall депутатът на Сейма на Република Литва, бивш командващ на Въоръжените сили на Литва – ген. Арвидас Поциус. «Участието на Greenpeace в операции по подкопаване на ядрената енергетика в Литва и в Европа

като цяло за никого не е тайна. Системно, всяка година, те са получавали пари от Русия», – заяви бившият командващ на Въоръжените сили на прибалтийската държава.

«Много инициативи, които те са реализирали, бяха създадени в Съветския съюз, а след това и в съвременна имперска Русия. Пример за тяхната работа е кампанията срещу нашата ядрена станция (проект на Висагинска АЕЦ – ред.), в крайна сметка централата бе построена в Беларус», – обобщи литовският депутат.

През 2012 година активистите на международната организация Greenpeace водеха кампании и акции против строителството на Висагинската АЕЦ в Литва, преекспонирайки опасността от ядрената енергия. Припомняме, че на 18. януари депутатът на шведския парламент, представител на Християндемократическата партия Магнус Якобсон заяви, че руското разузнаване вероятно е използвало зелените движения в Европейския съюз за закриване на атомни електроцентрали и създаване на зависимост от руския газ.

 

 

  

soma 

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n