Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Шефът на натовските войски в Европа оценява руските загуби на над 200 000 души

ubiystГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Германският оръжеен концерн Rheinmetall преговаря за изграждането на танков завод в Украйна. „Новият ни завод може да бъде построен в Украйна за около 200 милиона евро“, каза директорът на предприятието Армин Папергер. Според него, заводът може да произвежда до 400 основни бойни танка тип „Panther“ годишно. Той нарече преговорите с украинското правителство "обещаващи". Папергер се надява на

решение в рамките на следващите два месеца.

„Пантер“ е най-новият модел танкове, който Rheinmetall представи през лятото на 2022 г. Това е разработка на базата на Leopard 2 и е най-удобна за страни, които вече имат Leopard на въоръжение. През следващите месеци Киев трябва да получи първите такива танкове от съюзниците. Шефът на Rheinmetall е убеден, че заводът може да бъде защитен от руски въздушни нападения. „Защитата чрез противовъздушна отбрана няма да бъде трудна“, каза той.

Папергер смята, че Украйна се нуждае от 600 до 800 танка, за да спечели войната. "Дори ако Германия се откаже от всичките 300 танка Leopard 2, които са на разположение на Бундесвера, това пак ще бъде твърде малко", каза той.

Към днешна дата Rheinmetall произвежда около 250 танка. „Ние работим на пълни обороти. Вече сме пуснали в експлоатация повече от 40 бойни машини на пехотата Marder, а до края на годината ще бъдат готови около 100. От 50 танка Leopard 2A4 , готови са около 30. Има и около 100 стари модела Leopard 1, от които можем да възстановим 88 машини“, потвърди А. Папергер. Според военния експерт, западните съюзници изпращат достатъчно оръжия, за да може Украйна да се защити, но днес украинците нямат достатъчно бойна техника, за да си върнат изцяло териториите.

И още вести от бойните полета - от началото на нахлуването на кремълските орди в Украйна със сигурност повече от 200 000 руски войници и повече от 1800 офицери са били убити или ранени. Това заяви командващият Обединените сили на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи, цитиран от Spiegel. Ген. Каволи бе почетен гост на традиционна вечеря в кметството на Хамбург и сподели, че "мащабът на тази война е невероятен". Според него, Русия вече е загубила повече от 2000 танка /оценката на ВСУ е за 3400 унищожени руски танка/; средно руската армия изстрелва повече от 23 000 артилерийски снаряда на ден.

„Един от уроците на тази война е, че точността на оръжията е това, което има значение. Също така производственият капацитет на отбранителната индустрия е важен. Войната печели този, който може да произвежда по-бързо", каза той. В същото време генералът от НАТО подчерта значението на цивилното лидерство: „Научихме от този конфликт, че гражданското лидерство е абсолютно необходимо. То може да мобилизира една нация и да вдъхнови партньорите.“

И ехо от България – у нас дементни комунисти тиражират, че Зеленски бил вреден за Украйна. Защо ли? Ами защото не последвал примера на Александър Дубчек в Чехословакия през август 1968 година, когато армията на нападнатата държава не оказа съпротива на агресията на Варшавския договор. Ако Зеленски бил избягал в САЩ, всичко щяло да приключи тихо и спокойно, вайкат се българските геронто-путинофили. Да се смееш ли, да плачеш ли?!

 

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n