Гласът на България

Национален новинарски портал

   ДАЙДЖЕСТ

Споделете ме

Легион "Свобода за Русия“ обяви създаването на демилитаризирана зона в приграничните руски области

attuГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Започналата вчера военна операция на легиона "Свобода за Русия“ на територията на руската Белгородска област хвърли в паника както местното население, така и рашистките гаулайтери. Руснаците са започнали да изнасят ядрено оръжие от военно хранилище, за да не попаднат ядрените бойни глави в ръцете на украинците. Ето и подробностите – снощи от ръководството на легиона "Свобода за Русия", в който

инакомислещи руснаци се бият на страната на Украйна, заявиха, че създават "демилитаризирана зона" в Белгородска област на РФ.

„Ситуацията е тежка, легионът и РДК /руска нелегална партизанска организация/ създават демилитаризирана зона на границата с Руската федерация, откъдето те (руските войски – бел. ред.) няма да могат да обстрелват Украйна. В бъдеще се движим към освобождаване на цяла Русия от диктатурата на Путин и край на престъпната война“. Това заявиха легионерите за медиите. По този начин Легионът коментира сутрешните си видеозаписи от руска територия и изявления за "освобождаването" на руските села Козинка и Гора-Подол, както и щурмуването на гр. Грайворон.

Да припомним - легион „Свобода за Русия“ е военна част от Въоръжените сили на Украйна, формирана през март 2022 г. от бивши военнослужещи на Руската федерация и други руснаци, а също и беларуси. Той е част от Международния легион за териториална отбрана на Украйна.

Официален Киев се дистанцира от събитията, които се случват в Белгородска област, като подчерта, че там воюват местни антипутински сили.

Информацията е, че по спешност се евакуира обектът „Белгород-22“, който представлява склад за ядрено оръжие. Руската военна част 25624 е разположена в Грайворонски район. Това подразделение е част от стратегическите ракетни войски на Руската федерация и е „обект „С". Това е кодовото наименование на централната база за съхранение на ядрено оръжие в Руската федерация.

Вчера Руският доброволчески корпус и легионът „Свобода за Русия“ призоваха жителите на руските погранични райони да си останат у дома и „да не се съпротивляват“. В резултат на това в Белгородска област от Кремъл бе обявено въвеждането на правен режим за антитерористична операция. Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че мнозинството от жителите на Грайворонския район са напуснали населените места. „Сега завършваме обход от врата до врата на граничните села и самия Грайворон. Повечето от населението е напуснало територията. Помагаме на тези, които нямат възможност, останалите напускат със собствен транспорт“.

 

  

 

   

   gwhyjk

imunj

12659614 1036633103064017 1199327596 n