Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Гафът е поредното доказателство за крещящата духовна неграмотност на чиновниците от Министерството

yogaНАШИЯТ КРЪСТ

На 27 май възмутени родители стартираха петиция под наслов "Йога пропагандата няма място в българското училище", която е адресирана до министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев.

 „Уважаеми господин Министър, обръщаме се към Вас във връзка с матурата по български език и литература за 12 клас (2014-2015 уч. г.), в която бяха включени като изпитен материал текстове, представляващи прецедент за нашето образование. Прецедент, който ние, родителите, смятаме за недопустим и не можем да отминем с безразличие и мълчание.“ – се казва в петицията.

„Включването на въпросните текстове в изпита по БЕЛ на практика е индиректна пропаганда на чуждо окултно учение пред десетки хиляди зрелостници. Не вярваме, че те са попаднали случайно пред очите на учениците. С действията си, при това в навечерието на 24 май, Вие показахте, че нямате нищо против да занимаете децата с йога учението, което е не само духовно вредно, но и чуждо на българската образователна традиция и култура…“ – подчертават разтревожените родители на абитуриенти.

Тези действия на чиновниците от МОН са поредното доказателство за анти-християнската насоченост на действията на управляващите. Които първо не допускат редовното изучаване в българските училища на дисциплината „Православни ценности“, а след това активно рекламират сред подрастващите окултни учения и практики, прикрити зад маската „здравословен живот“.

Само за 3 дни стотици българи подписаха и продължават да подписват петицията, която до момента вече е подкрепена от над 600 души. Ако желаете, можете да се включите и вие на адрес: http://www.peticiq.com/116687. Накрая Петицията и подписите към нея ще бъдат внесени в Министерството на образованието и науката.

  

soma 

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n