Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

ВАС прекрати делото за патриаршеската катедрала, а канонизацията на епископ Серафим е насрочена за 3 февруари

katedralaНАШИЯТ КРЪСТ

Във връзка с подадената във Върховния административен съд /ВАС/ жалба срещу прехвърлянето от страна на Министерския съвет на РБългария на собствеността върху патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в полза на БПЦ-БП, на 23 декември Пресслужбата на ВАС съобщи следното.

Тричленен състав на Върховен административен съд е прекратил производството по адм. дело № 14132/2014 година поради липса на правен интерес от страна на Страхил Керелов и Веселин Василев от Батак.

И още една – наистина радостна новина. Дългогодишните въжделени очаквания на православните българи и на всички, които почитат архиепископ Серафим Соболев като свят Божи угодник, ревнител за Православието и верен помощник на човеците, са на път да бъдат удовлетворени.Със свое решение от 24 декември Св. Синод на Руската православна църква е постановил въпросът за канонизацията на приснопаметния Богучарски архиеп. Серафим (Соболев) да бъде внесен за разглеждане от Архиерейския събор на РПЦ на заседанията му, които ще се проведат на 2 и 3 февруари 2016 г.Оставаме с упование в Божията милост, че през Новата 2016 година ще се поздравим и с финално решение за неговата канонизация и че ще доживеем прославлението на добрия пастир и верния молитвеник за нас пред Бога архиеп. Серафим Соболев.

 

   kdjfsj

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n