Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Богословът Дарин Алексиев издаде „Йога – път към мрака“

tibetНАШИЯТ КРЪСТ

Богословът Дарин Алексиев, преподавател в Пловдивската духовна академия “Св. св. Кирил и Методий“ и в Софийската духовна семинария „Св. Иоан Рилски“ издаде книга, посветена на едно източно религиозно учение, търсещо и намиращо все повече адепти и в православна България.

„Йога – път към мрака“ е ориентирана преди всичко към християните, които мислят, че йога е просто и само система от физически упражнение, съвместими с християнството. Дарин Алексиев дава отговори на въпросите има ли карма и прераждане, каква е разликата между източен гуру и духовен старец в Православието. Особено актуални са главите, разобличаващи йога като езическа религия, а не просто безобидна гимнастика, която някои се опитват да пласират на българския народ, и дори на децата ни.

 „Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Св. Писание, това е единствено непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: „Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене“ (Йоан 14:6)…“, се казва в предговора, написан от Сливенския митрополит Йоаникий. В отделно приложение в края на книгата е поместен критическият богословски анализ „Стъклените очи на Индия“ на сръбския светител Николай Велимирович.

yoga

   

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n