Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Който има очи – нека види чудото, който има уши – нека чуе Божиите заповеди и да ги изпълни…

ssНАШИЯТ КРЪСТ

И до днес Христовото Възкресение се съпътства от едно велико чудо, което се наблюдава всяка година при Божия гроб, в деня преди православния християнски празник Великден. Ето какво точно е то: в град Йерусалим, над мястото на Господния гроб, е издигнат малък параклис, а над него - величествен храм. Всяка година на Велика събота православните получават там Благодатния огън. Той има божествен произход и в първите минути след появата си не пари и не изгаря ръцете и дрехите.

Най-ранните сведения за Благодатния огън са от втория век след Христа. Оттогава досега всякога, в навечерието на Велика събота, загасят всички кандила и свещи в храма. Светските власти правят строг оглед дали няма оставено нещо запалено. После запечатват входа на параклиса, в който е Божият гроб. Православният патриарх на Йерусалимската Църква сваля богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници проверяват дали в дрехите на архиерея не е укрито огниво. После премахват печата от входа и патриархът влиза в пещерата с Господния гроб. Там цари мрак. Започва напрегнато чакане - минути, понякога и часове. Притихнал, народът очаква отвън и се моли. Изведнъж във въздуха се появяват светлини, подобни на мълнии.

А какво се случва в пещерата с Господния гроб, разказва самият йерусалимски патриарх: "Когато вратите зад мен се затвориха, вътре цареше непрогледен мрак. Светлина се процеждаше само през два малки странични отвора. Изведнъж върху мраморната плоча на Божия Гроб забелязах по-светло петно. Отворих молитвеника си и видях, че спокойно мога да чета. Плочата върху Гроба ставаше все по-светла. После върху нея започнаха да просветват като че разпилени разноцветни бисерчета. Те се съединяваха едно с друго. От цялата плоча струеше светлина. Допрях памук до нейната повърхност и той се затопли. Докоснах с него края на свещта, а тя изпращя и се запали, сякаш беше барут".

През XVII век, при управлението на султан Мурад Справедливи, арменците подкупили турците да не допуснат при Гроба православния патриарх. Там влязъл арменският схизматичен владика, а православните останали пред храма. Всички дълго очаквали чудото… Внезапно се чул силен гръм и мраморната колона в двора на храма, до която стояли православните, се пропукала. През цепнатината излязъл огън. Така Благодатният огън отново бил даден най-напред на православните християни.

Днес, на Велика събота 2016, Благодатният огън слезе отново. За да ни напомни, че Светото Писание не е мит или легенда, а самата Истина. И всичко, написано в Него, рано или късно ще се сбъдне. От нас зависи да помним това и да се опитваме да живеем според Божиите заповеди и повели, защото ще отговаряме за свършеното и несвършеното на Страшния съд. Ние, дребните човечета, ще отговаряме само за своите дребни дела. Но тези, които по Божия воля са поставени на важни държавнически постове и от тях зависят съдбите на цели народи, тяхната отговорност и вина ще бъдат огромни. Затова вие, г-да депутати, г-да министри, г-н Борисов, вземете се в ръце. Вместо да въртите опашки пред вашите брюкселски, вашингтонски и телавивски началници, вслушайте се в Божиите думи. Ако не знаете какво добро можете да направите за изстрадалия народ, ще ви подскажем.

Може да започнете оттук – Христос е казал „Оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете“. Затова – направете редовен предмет изучаването на „Религия“ в българските училища. И още – Бог е заповядал да не убиваме. А в България убийството е легализирано със закон. От 1956 година досега чрез аборти по желание у нас са избити близо 7 милиона невинни български деца! Една цяла България от избити младенци, които ще лежат и на вашата съвест. Това проливане на невинна кръв трябва да бъде спряно!   

Направете само това и ще видите как страната ни ще дръпне напред…

  

 lfswt

   ukraynna

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n