Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Ако имате на сърце и възможностите ви позволяват, нека помогнем на храма в севлиевското село Градница

sdНАШИЯТ КРЪСТ

Драги читатели-приятели, наскоро научихме, че църковното настоятелство при храм "Св. Архангел Михаил" в севлиевското село Градница води неуморна дейност за духовна просвета, за възкресяване на родолюбиви традиции и за материално подпомагане на българите от района на Севлиевско. Освен да следва основните си функции на духовно светилище, храмът дава надежда и вяра на най-нуждаещите се наши сънародници от този край,

като ги подпомага както с благи и мъдри слова, така и с най-необходимите неща за физическото им съществуване (храна, дрехи, книги, стимулиране на християнските добродетели и българска култура). Както всички знаем, духовността е нещо възвишено, но за проявлението на Духа е нужно и храмът човешки (сиреч, тялото) да бъде в състояние да приеме Духа достойно - тоест, да бъде здрав и да бъде светъл.

Настоятелството няма средства да пуска ежедневни реклами по медиите, за да търси спонсори за дейността си или да разчита на именити фондации...

Тези хора работят в полза на България незабелязани, събирайки скромни суми за прехрана на бедни българи или за да закупят учебници на някое училище или клас.... Или за да осигурят непосилни за семейството средства за дрехи или лечение на някое дете. Тяхното ежедневие не генерира сензационни новини, за които медиите да правят гръмки репортажи, но има дела, които ще бъдат записани в една друга Книга.

Те поддържат искрата на Вярата за въстановяването и спасението на България, на Надеждата за възстановяването на духа на народа ни и на Любовта към добродетелите на предците ни.

Тези хора не протягат ръка за милост, но раздават милост на другите. Точно заради това протягаме ръка към тях и ги сочим за пример.

Ако някой от вас желае, нека подкрепи делото им или да препрати апела ни за помощ към други родолюбиви българи.

 

Прилагаме банковата сметка на получателя:

Настоятелство при храм "Св. Архангел Михаил" - с. Градница, Севлиевско, България

IBAN:   BG59FINV91501216522042

BIC: FINVBGSF

  

 lfswt

   ukraynna

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n