Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

След повдигането на мраморната плоча, от вътрешността се разнесло благоухание

BojigrobНАШИЯТ КРЪСТ

Учените, изследвали през последния месец мястото, където бил погребан Божият Син – Иисус Христос в Иерусалим съобщават за изненадващи събития: някои от използваните от тях измервателни уреди са излезли от строя поради необясними въздействия.

Освен това, изследователите, които повдигнаха каменната плоча, споделят, че от вътрешността където е била погребалната камера, се усеща благоухание. Новината се съобщава от Интерфакс, като агенцията се позовава на испански медии.

Както вече бе оповестено, в рамките на основната реставрация на параклиса, който е изграден над Божигроб /известен като Кувуклията/, през октомври бе повдигната бялата мраморна плоча на Гроба Господен. Това се прави за пръв път след 1555 година, когато е била поставена плочата. Под нея реставраторите откриха каменни отломки, под които се намират останките от изсечената в скалата еврейска гробница от периода на Втория храм. Самата гробница е била частично разрушена през 1009 година. Самият параклис /Кувуклията/, в който и до днес слиза свръхестественият Благодатен огън на Велика събота, е построен през 1810 година. 

  

 lfswt

   ukraynna

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n