Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Чудото се случва в Белочерковския манастир в Родопите

mirНАШИЯТ КРЪСТ

Очевидци свидетелстват, че са започнали обилно да мироточат свети мощи на 13 прославени светци, които се съхраняват в манастира "Св. св. Петър и Павел" в местността Бяла черква в Родопите. Сред тях е и частица от нетленните мощи на най-прославения български светец - св. Иоан Рилски!

Това е първият случай на мироточене от мощите на Рилския светец, поне в църковните хроники досега не е откривана такава информация. За явното чудо разказват поклонници, завърнали се от светата Петропавловска обител – в предната част на храма отчетливо се долавяло благоуханието на мирото.

Заедно с мощите на св. Иоан Рилски, в специалната мощехранителница има и мощи на св. Димитър Солунски, на св. Серафим Саровски, на трите дивеевски юродиви /преподобни Александра, Марта и Елена Дивеевски/ и на св. Теодосий Киевопечерски. Те също мироточат, като мирото се събира в специални прозрачни ванички. Вече три месеца мироточат и мощите на св. Николай Мирликийски, на св. Йоан Кръстител, на св. Симеон Богоприимец, на св. ап. Петър и на св. Наталия. 

Белочерковският манастир е най-високопланинската света обител в България - намира се на 1650 м надморска височина в рида Чернатица и на около 30 км южно от Пловдив. 

--------------------------------------

снимка - Галя Тодорова

  

 lfswt

   ukraynna

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n