Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Четири истински вълнуващи истории за аборти

kuvЛолита НАРАНОВИЧ

Ксения и Роман се оженили веднага след завършването на института. Любовта и съгласието между двамата били предмет на неприкрита завист сред всички техни състуденти. Когато Ксюша забременяла, той я носел на ръце. Въпреки че бременността ѝ минала в идилично щастие, раждането било тежко. Олег се родил слабичък и първите два дни го оставили в кувьоз. Ксения идвала, гледала жално мъничкото си детенце, покрито с някакви тръбички и горчиво плачела.  А от насрещната стая в болницата излизали доволни /както ѝ се струвало тогава/ и добре поддържани жени. После попитала сестрата и така разбрала,че това са жени, които се канят да правят аборт. Това потресло впечатлителната Ксюша до дъното на душата ѝ: „Гледай какво се получава – докато аз тук се моля за здравето на моя син, тези доброволно убиват децата си!“

„Как е възможно?! – възмутено говорела тя по телефона с мъжа си. – Как могат те да направят това?!“

„Ех, - въздъхнал Роман, - ти си ми такава добра. А те, навярно, са други… И въобще, кой ги знае, Ксюша, какви са при тях обстоятелствата!“

„Много добре знам, че аз никога не бих направила това! Обстоятелства? Каквито и да са тези обстоятелства, това не е повод да се убиват деца! Аз никога не бих извършила такова нещо…“  - казала рязко Ксения.  

От изричането на тази фраза минали доста години.

Олег вече завършвал шести клас, Даша – втори, а най-мъничкият тъкмо тръгнал на градинка.

Ксения така и не успяла никъде да започне работа, нейната червена диплома събирала прах сред детските кръщелни свидетелства. Затова пък Роман работел от ранно утро до късна вечер.

И тогава в тяхното образцово-показно семейство, както изглеждало на околните, дошла бедата. По време на предновогодишното фирмено празненство, пийнала колежка на Роман казала на Ксения, че мъжът ѝ от много години си има любовница. Настъпил дълъг период на скандали ивзаимни обвинения. Накрая, осъзнавайки че не може да прости неговото предателство, тя подала молба за развод.

Роман не се противил на това. И съвсем неочаквано за Ксюша, поискал в съда да бъде разделено семейното имущество, включително жилището.

И точно в този изключително неподходящ момент Ксения разбрала,че е бременна за пореден път.

„Какво, още едно дете? Тогава, когато се развеждам? Когато съм принудена да търся работа, за да храня три деца?“ – мислела си тя. Тогава и възникнало решението ѝ да направи аборт.

И ето че тя, многодетна майка и порядъчна жена, се оказала в клиниката за аборти, напълно уверена в правилността на своята постъпка. Въпреки това, в душата на Ксюша било неспокойно – дразнели я разговорите на останалите жени в стаята. Тогава излязла в коридора, за да остане насаме със себе си, и изведнъж забелязала една горчиво плачеща млада девойка. Тя стояладо прозореца и разговаряла по телефона.  Ксения неволно се заслушала.

„Напъхали са му разни тръбички, целият е жълтичък, мъничък – но е толкова красив. Ох, ако можеше само да го видиш… Да, аз също се надявам, че всичко ще се оправи. Моля се тук, до него… - жената се разридала отново,но после се взела в ръце. – А тук в съседство правят аборти, представяш ли си?! Да – в едната половина на клиниката раждат, а в другата – убиват. Това е ужасно! Не разбирам тези жени: що за обстоятелства могат да те заставят да убиеш собственото си дете?! Аз такова нещо никога не бих извършила! НИ-КО-ГА!“

Ксения се вцепенила, пред очите ѝ пробягал целият ѝ живот. После влязла в болничната стая, събрала се вещите и повече никога не се върнала там…

Вместо епилог трябва да кажем, че четвъртият малчуган възродил любовта между съпрузите. Провинилият се Роман дошъл в родилното отделение да прибере най-малкия си син, каел се и молил за прошка. А Ксения отдавна му била простила. Нима имала право да лишава четирите си деца от любящия им баща?

--------------------------------------------------

Бел. ред. Първата публикация на този текст е в Православие.ру

 

   kdjfsj

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n