Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Навършиха се 4 години от изповедническия подвиг на Анна Калоян

annaНАШИЯТ КРЪСТ

Наместникът в Сулински окръг протойерей Василий Хадикин отслужи панихида на гроба на мъченицата Анна Калоян в селището Верхнетокинско, район Шолоховски в Ростовска област. При отслужването на панихидата молитвено участие взе и заместник наместника в същия окръг йерей Олег Лукянчиков. Анна Мразовна Калоян е родена през 1988 г. в кюрдско-езидско семейство.

През 2012 г. става православна и приема тайнство Кръщение в Сретенския храм, станция Базковска, район Шолоховски в Ростовска област. Нееднократно след това тя била подложена на преследване и побои от страна на своите родственици с настояване да се завърне към изповядването на зороастризма. През нощта на 4 януари 2013 г. била измъчвана до смърт от своите родители, които ù нанесли побой с метални пръти и палки, настоявайки тя да се отрече от Христа, но Анна запазила верността си към Христос до смърт.

Мъченическият подвиг на това 25-годишно момиче идва, за да ни напомни на нас – традиционно православните – колко сме се отчуждили от Христа. Как бавно и неусетно – улисани в работа, в суетни радости и тревоги – сме се отдалечили един от друг и от Бога. Но ако ни свиди да дадем два лева на просяка /със самооправданието, че той без друго ще ги изпие/, как бихме дали живота си за Христос ?!

 

   kdjfsj

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n