Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Заниманията с Йога са хула против Светия Дух, предупреждава митрополит Серафим Пирейски

ygaНАШИЯТ КРЪСТ

По повод обявяването от ООН на 21. юни за Международен ден на йогата, популярният гръцки духовник Пирейски митрополит Серафим разпространи обръщение към православните християни за същността на системата Йога.

Безобидна и полезна гимнастика ли са йогистките асани, или зад тях се крие нещо опасно? Прочетете позицията на дядо Серафим:

„1. Думата "йога" етимологически произлиза от санскритсото yuj, което означава "съединение", "единство" на човека с безличния Абсолют на индуизма и източните религии. Следователно, йога не е прост и невинен метод на отпускане, за избавяне от стреса, метод за постигане на телесно благополучие, както масово ни се представя, а е етап от потъване в индуизма, свързано с антихристиянската теория за прераждането на душите и демоническите „божества“ Вишна, Кришна и Шива.

Неотдавна /през 2015 година - б.р./ светът бе информиран от международните информационни агенции, че в Индия е било проведено човешко жертвоприношение с обезглавяване на четиригодишно момче, в чест на лъжебожеството Кали от индуисткия пантеон на боговете.

В многострадалния индуистки Непал, няколко дни преди катастрофалното земетресение от 7,8 бала по скалата на Рихтер, се е извършило неописуемо религиозно престъпление, когато били заклани като жертва на индуистките лъжебогове (които всъщност са демони) 250 000 животни.

В различните школи на индуизма се наблюдава пряка зависимост на практикуващите от учителя, който ги направлява и изменя християнската им същност.

Цялото многообразие от йога-техники няма никаква връзка с науката - даже напротив, налице са всички признаци на магия. Заниманията с йога крият множество психически и телесни опасности.

2. "Новата ера на Водолея", бореща се против Едната Свята Вселенска и Апостолска Църква, бореща се с нашето Православие, е наводнила страната ни с проповеди за йога, за да ни изврати със своето бесовско учение, че всички религии са пътища, водещи към една и съща цел.

3. Всички етапи на заниманията са свързани с конкретни демонически практики. Така, изолирайки се от външния свят, ученикът мисли, че се обръща към вътрешния си мир и се старае да изключи всяко друго усещане.

И, ако на първо време в тази бесовска йога ученикът запазва някакви елементи на съзнание, то впоследствие той загубва дори собственото си самосъзнание; не различава ни цветове, ни миризми, ни звукове, ни самия себе си, нито другите хора.

Това небитие йога счита за ,изкупление". По време на упражненията могат да възникнат неестествени явления, произхождащи от бесове, като: телепатия, реене във въздуха, общуване с лукави духове и прочее.

Всичко това потвърждава, че всякакви парапсихологии, йога и медитация се основават на окултизъм, тоест на демони.

Призоваваме всички православни християни и особено младежта да се съпротивляват на Новия ред, да се обединят в своите християнски общини със свещениците, за да постигнат духовния мир и духовен живот на православното християнство. А заниманието с йога е неприемливо за православните християни, несъвместимо с учението и догматите на нашата вяра, доколкото се явяват форма на отричане от православната Истина и хула срещу Светия Дух, водеща към служение на демони.

С отеческа молитва за вас, Серафим, митрополит Пирейски“

------------------------------------

Превод от руски език: Валя Марчелова

 

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n