Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Открита беседа на тема „Източният гуру - предтеча на антихриста в наше време“

yoНАШИЯТ КРЪСТ

На 9. септември (събота) в Енорийския център при столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе поредната открита беседа. Темата на предстоящата лекция е "Гурута  - предтечи на антихриста в наше време“.

Днес множество християни и нехристияни имат убеждението, че християнството и в частност - Православието - е съвместимо с източните религиозни учения и че някои будистки или нео-индуистки учители и религиозни водачи ("шри", "гуру", "свами") проповядват сходни с християнската вяра идеи. Окултисти като Елена Блаватска и много други дори дръзват да твърдят, че Христос се е обучавал между 12-ата и 30-ата си година при хималайските "махатми", каквото и да означава това...

Целта на предстоящата беседа е да открои основните разлики между Православието и източните религиозни вярвания, както и да подчертае антихристкия дух, който изпълва книгите, проповедите и начина на живот на въпросните шри и гуру, които си позволяват открито да хулят Троичния Бог, да видоизменят автентичното християнско учение за Спасителя и да атакуват вековните спасителни устои на духовната ни, културна и национална идентичност. Беседата цели да бъде в полза и на увлечените от подобни източни учения хора, които не подозират за опасността, която ги грози по отношение на физическото и духовното им здраве.

Лектор ще бъде д-р Десислава Панайотова, директор на Енорийския център и ЦРИК “Св. св. Кирил и Методий” при едноименния храм-домакин на ул. „Г. Вашингтон” 47 в София. Началото на беседата е в 18:00 часа, вход свободен.

 

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n