Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Време е БПЦ да създаде и свой тв-канал с национално покритие

decНАШИЯТ КРЪСТ

В Ловеч ще бъде открито първото православно общообразователно училище в България, по подобие на православните гимназии в Русия. С това начинание се е заел Ловчанският владика

 Гавриил; училището ще се нарича „Свети Седмочисленици” и първоначално ще се намира в сградата на бившата митрополия в Ловеч, съобщава дядо Гавриил. Учениците ще се обучават по програма на Министерството на образованието и ще получават дипломи, каквито се дават и в останалите училища. Новият момент е, че ще има и предмети, свързани с Православието, обясняват от Ловешката митрополия.

Това е похвален замисъл, предвид обстоятелството, че всички досегашни „демократични“ правителства се противопоставяха на изучаването на основите на Християнството в българското училище. Напълно в унисон с теорията за световната конспирация, всички управници и политици, независимо от своята разцветка, неотстъпно ограничаваха достъпа на младите поколения българи до Вярата. Като по този начин се надяваха да задушат единствената своя алтернатива – Православната църква и основополагащите за едно проспериращо общество клерикални морални норми. Практиката на православните църкви в Източна Европа посочи един от пътищата за преодоляване блокадата на безбожната светска власт – създаването на православни училища. Време е БПЦ да създаде и свой сериозен телевизионен канал с национално покритие, който да даде възможност за ефикасна проповед на Христовото Благовестие сред изстрадалия наш български народ.

 

   

   

 

 

 

   Fluida

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n