Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Колко близо е последната война, наречена Армагедон; далече ли е възцаряването на антихриста, както и Страшният съд?

bombГБ

“Жена ми е силно увлечена от парапсихология и след катастрофалните цунами заряза и домакинството, и внуците, за които се грижим; твърди, че настъпва краят на света и че нищо няма вече никакъв смисъл!" - оплаква се в един вестник пенсионер от Варна. Но ако оставим парапсихологията настрана, комай целият свят в тих ужас си задава същия въпрос: "Иде ли краят на Света? Не са ли това времената на Апокалипсиса и на Армагедон?"

ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС

В навечерието на всяка Нова година мрачни магове, "пророчици" и псевдоясновидци окупират по традиция страниците на вестниците и телевизионните екрани. Затова пък, няма по-весело занимание от това - след години да четеш изцепките на псевдо-пророците. Безспорно, най-нашумелият сред тях е фамозният Нострадамус. "Третата световна война ще започне през 1999 година от Албания и Македония и ще продължи до 2026 г., но България няма да се намеси в нея. Антихристът ще надвеси зловещата си сянка над човечеството, ужасяващи събития ще разтърсят земята." Това са част от направените преди 400 години предсказания на френския лъже-пророк. Мишел дьо Нострадам е роден през 1503 година в Сент Реми; евреин, приел католицизма. Следва филология и медицина, увлича се от астрология. “Пророчествата" си той прави под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс. Според тълкуватели на Нострадамус, Антихристът е роден в Иерусалим на 4 февруари 1962 година и е мюсюлманин с три висши образования; той ще се появи като спасител и ще знае всички отговори...

Това, че Нострадамус се е провалил, не означава, че няма да има Трета световна война. Книгата на книгите - Библията - категорично говори за това. Но малцина могат да направят точно тълкувание на последната и книга - Апокалипсиса /в превод от гръцки - Откровението/ на св. Иоан Богослов. Затова нека видим свидетелствата и пророчествата на съвременните благодатни старци на Православната църква за Последните времена. Един от тях е бил старецът иеросхимонах Серафим Вирицки. Той е един забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това предсказал, че ще има папа-славянин. Ето част от неговите пророчества: "Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора... Ще настъпи време, когато

ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗДИРАТ РУСИЯ НА ЧАСТИ.

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир - китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал. А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи..."

А кога ще започне тази световна война, която наричат Армагедон, и за която разказва Свещеното писание? Ето част от пророчествата на светогорския благодатен старец Паисий /1924-1994/: "Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване, тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война; а по този начин се приготвя пътят за двестамилионната войска от изгрев-слънце, както казва Откровението. Сред приготовленията е и това: трябва да пресъхне река Ефрат, за да могат да минат многочислените войски.

МНОГО ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА В ТАЗИ ВОЙНА;

една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни. А славния царствен град Константинопол русите ще го дадат на нас, гърците, да го управляваме...

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине...  Тогава ще изберат световно правителство; Иерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на антихриста. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик.

После ще започнат гонения срещу християните; настъпва царството на лъжата и злото. Три години и половина ще продължи това страшно време. Когато бъде отслужена последната православна литургия тук, на Атон, тогава Иверската богородична икона ще отлети в огнен стълб към небето, както е дошла на Света гора преди много векове. Това ще е знак за монасите да напуснат това свято място, което по Божията воля ще потъне в дълбините на морето, за да не бъдат поругани християнските светини..."

А според Библията, по това ужасно време на земята

ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ НЕБЕТО ДРЕВНИТЕ ПРАВЕДНИЦИ ЕНОХ И ИЛИЯ,

за да свидетелстват за Истината и да разобличат антихриста. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни пророчеството, че "бащите ще се обърнат към вярата на синовете". Но антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос. А Църквата ще оцелее, въпреки гоненията; по свидетелството на Иисус Христос: "портите адови не ще надделеят над нея". Според пророчествата на атонските благодатни старци, "и в най-тежките времена лесно ще се спасява този, който според мярката на силите си започне да се подвизава в Иисусовата молитва, възхождайки от честото призоваване на името на Сина Божий към непрестанната молитва..."

Друг руски духоносен старец, който живял през първата половина на ХХ век – преподобният Лаврентий – имал откровения, че Русия заедно с всички славянски народи и земи ще състави могъщо царство. Ще го ръководи православен цар, Божий помазаник. Господ ще помилва светата Рус затова, че в нея е имало страшно и ужасно предантихристово време. И по това време е просияло велико множество от мъченици и изповедници на вярата, започвайки от най-висшия духовен и граждански чин – митрополита и царя, свещеника и монаха, и завършвайки с мирския човек, младенеца и дори кърмачето. Русия ще бъде най-мощното царство на света по антихристово време; от руския православен цар ще се страхува дори самият антихрист. В това царство ще процъфтят Православната вяра и предишното ликуване. Докато всички други страни ще бъдат под властта на антихриста и ще изпитат всички ужаси и мъки, описани в Свещеното Писание.

И все пак, как ще свърши всичко? Според писаното от Светите Отци, когато изтекат трите години и половина на неприкритото тиранично управление на антихриста, тогава в небесата, върху облаци ще се появи самият Христос. В този миг мъртвите ще възкръснат и заедно с живите ще бъдат вдигнати на облаци, за да посрещнат в небето Спасителя.

И ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ СТРАШНИЯТ СЪД.

“И видях голям бял престол и Седналия на него, от Чието лице побягна земята и небето, и за тях се място не намери. - пише в Откровението си св. Иоан - След това видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога; отвориха се книги, отвори се и друга книга - книгата на живота... И който не бе записан в книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро. И видях ново небе и нова земя... Тогава аз, Иоан, видях светия град Иерусалим, нов, слизащ от Бога, от небето, стъкмен като невеста, пременена за своя мъж. И чух висок глас от небето да говори: ето скинията на Бога с човеците, и Той ще живее с тях... И ще отрие Бог всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече, ни жалейка, ни писък, нито болка няма да има вече..."

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n