Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Очаква се и одобрението на учителите, които ще преподават Вероучение

ewrНАШИЯТ КРЪСТ

В края на миналата седмица Министерството на образованието и науката проведе поредното заседание от конкурсната си процедура по оценяване и одобрение на проектите за учебници по Религия. След подробен анализ оценителите на МОН с пълно единодушие са одобрили учебниците на Св. Синод по Религия – Християнство-Православие от 1-ви до 5-и клас по отношение на съдържанието, графичния дизайн и

полиграфическата изработка. Пенка Иванова, директор на Дирекция „Учебници и училищна документация“ към МОН, обяви решението на комисията, а именно, че учебниците на светата ни Църква съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. С това синодалните учебници влизат в последната фаза от конкурсната процедура, която се състои в даване на мнение за тяхната приложимост в практиката от страна на учителите по места. След тяхната положителна оценка със заповед на министъра на образованието учебниците ще бъдат финално одобрени и ще навлязат в обучението на българските ученици в училище.

Във връзка с положителната оценка на МОН Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил – ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод изрази духовната си радост, че Св. Синод се включи в дадената след 75 години възможност за изработване на съвременни учебници по Религия – Християнство-Православие. Той заяви, че е убеден в изключителната полза от изучаването на този предмет и че се надява българските родители и учители активно да се възползват от новите учебници на Българската православна църква.

 

  

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n