Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Преди него православен християнин стана американският актьор Кери-Хироюки Тагава

llkkoiНАШИЯТ КРЪСТ

Френският актьор Жерар Депардийо е приел православно Кръщение в парижкия храм "Св. Александър Невски". В дългата си кариера популярният артист, който сега е на 71 години, е участвал в 200 филма, включително в руско-френската лента за Григорий Распутин. Носител е на много награди, сред които „Златен глобус“, награди от Венецианския и Московски международни филмови фестивали.

Депардийо получи руско гражданство през януари 2013 година.

Пет години преди французина и известният американо-японски актьор Кери-Хироюки Тагава реши да приеме православното християнство, след като снима филм в Русия. При кръщението той прие името Пантелеймон. Тагава се снима в популярния филм „Иерей-сан: изповедта на самурая“. Пълнометражната лента разказва за японски спортист, брат на могъщ водач от Якудза, който бяга в Сибир. Там приема Православието и става свещеник; после му се налага да защитава руското население в малкото градче, в което се установява, от местната мафия. Артистът обаче прие ролята си по-сериозно и останал дълбоко впечатлен от Православното християнство.

Да си припомним и още един световен кинаджия, който пожела да стане православен. През 2005 г. режисьорът Емир Кустурица обърна гръб на исляма и прие Православието с името Неманя.

Популярните актьори Дженифър Анистън и Том Ханкс, както и комикът Джеймс Белуши също са православни.

 

 

  

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n