Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

В Бургас масони издигнаха ужасяващ „паметник“ на Боян мага

boШЕСТОДНЕВ

„Мистерията е скрито познание. То е дадено на хората отдавна, но за да можем да разбулваме тези мистерии, обвити в легенди и митове е необходимо добро познаване на питагорейската и кабалистична система на числата и буквите. Необходимо е и познаване на философските и астрономическите идеи на египтяните, халдейците, брамините, траките и българите. Мисля, че нашата мисия е точно такава, както и разпространението на тези древни знания, за да можем да осветим и украсим пътя на младите и невежите…“

С горните думи започва своя доклад на тема „Траки, богомили и масони, прилики и разлики” един масон - брат К. К., Стар майстор на ложа „Долината на Орфей” – ориент Кърджали, който е един от инициаторите за написването и издаването на книгата „Тайни общества на траките” на проф. Валерия Фол. Докладът е изнесен пред повече от 150 братя и сестри от Велик ориент България, събрани в спа-хотел „Олимп” във Велинград, за да участват от 7. до 9. февруари 2020 в десетата юбилейна среща, организирана от съюзна ложа „Тракия” – ориент Пазарджик. Друг брат масон – Л. И. от старозагорската ложа „Розата на Тракия“ пък в доклада си търси духовни бисери в религиозните практики на ислямските дервиши и богомилските общности. Въобще, тази национална масонска сбирка във Велинград е твърде показателна за духовните ценности и търсения на масонската общност у нас. Бъдете уверени, че във въпросния хотел са водени разпалени разговори на всевъзможни теми за всякакви езотерични и окултни духовни учения и практики. Със сигурност, обаче, не е било споменато нито веднъж едно име.

Това на Иисус Христос…  

„Защото ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат.“ Така предупреждава св. апостол Павел във второто си послание до Тимотей, неговия верен ученик.

Очевидно е, че това време вече е дошло.

Кои са масоните? В България това е общност от около 4 – 5000 души /според други източници, числеността им може да стига и до 10 000/, предимно мъже, но има и жени, както прочетохме в горното съобщение за масонската сбирка във Велинград. Това са, според традиционните представи, успели хора – всеки в своята професионална област. Преобладават бизнесмените, много са магистратите, бившите и настоящи служители на службите за сигурност, държавни чиновници, политици, лекари, а също има за цвят и журналисти, писатели, художници, театрали, поети с китари и т.н. Самите масони се възприемат като едно елитарно общество, което чрез създадените вътре в него познанства и връзки, неизбежно култивира чувството за екстраординерност /изключителност/ и недосегаемост… Някой ще напомни за Илия Павлов, за Маджо, за офицера от НСО с мокрите поръчки… но в случая не става дума за Личо Джели и подобните нему, а за останалите – очевидно умни и надарени хора, за които Законност и Истина не са просто изтъркани от употреба думички.

Можем да сравним поканата да станеш член на масонска ложа с

влизането в будоара на средновековна дама.

Там, в сумрака зад спуснатите завеси, безспорно, е интересно, има някаква интрига и несъмнена еротика, ако се доверим на писанията на маркиз дьо Сад. Но от интимното затворено пространство на будоара-ложа няма как да бъде опознат Светът, който остава отвъд непроницаемите завеси пред прозорците. Тази плътна завеса, която спира погледа и ограничава духовните търсения на човека, препасал зидарската /масонската/ престилка, е фундаменталния антиклерикализъм на Масонството. В официалните сайтове на масонските ложи няма да го откриете. Но ако ви се наложи да общувате по-продължително с масони, ще забележите тяхната негативна нагласа спрямо Църквата. Този негативизъм е вносен и вероятно се корени в нормалната реакция на отхвърляне от страна на образованите „просветени“ умове на ренесансова Европа на действията на католическото духовенство. Като Инквизицията, като индулгенциите и т.н. Но нека да се разберем – през 1054 година римокатолицизмът отпада от единството на вселенската Църква, тоест папата и неговите последователи отдавна не могат да се нарекат Църква, те са просто една християнска ерес.

Действителният правоприемник на древната християнска църква понастоящем е Православната църква. Малко теория – от духовно неграмотните ни съвременници църквата се отъждествява единствено с „поповете“. Грешка. Църквата е богочовешка институция, в която членуват всички хора, приели православно кръщение, независимо дали са от клира или са миряни, независимо дали са живи или вече са в Отвъдното; а глава на Църквата е Христос. Тя е създадена от богочовека Иисус, по време на тригодишната Му проповед из Светите земи. Но за рожден ден на Църквата се смята Петдесятница, когато Бог изпраща на повярвалите в Христос благодатта на Светия дух. Тази благодат, която ни помага да живеем по християнски, тоест в обич не само към ближните ни, но и към враговете ни, се обновява непрекъснато у вярващите посредством 7-те църковни тайнства: Кръщение, Миропомазване, Евхаристия /Причастие/, Покаяние /Изповед/, Свещенство, Венчание, Елеосвещение /Маслосвет/.

За обикновения нашенец Църквата е Тя.

А всъщност Църквата сме Ние.

Дори и вие, братя масони – ако навремето вашите баби или майки са имали благоразумието да ви кръстят в храма – също сте членове на Църквата. Но ние също вярваме в Бог, ще каже някой масон. Да, но го наричате Великия архитект на вселената. Бог, в лицето на Светата Троица наистина е създал Вселената. Тази истина не се отрича от никого, дори от падналите ангели, демоните. Това, което те правят, е да подменят Истината с някакво нейно подобие. Рецептата на манипулацията им е такава от памтивека: 9 части истина + 1 част лъжа. Спомнете си случая с Мохамед: всичко започва, когато той е нападнат от някакво очевидно демонично същество, което се представя като архангел Джибраил /Гавриил/. Самият Мохамед, разтреперан от страх, се прибира вкъщи и заявява на жена си, че бил нападнат от джин /дявол/. Но 15 години по-възрастната от него Хадиджа /останала богата вдовица, наследявайки предишните си двама мъже/ го убеждава да се довери на странното същество. Така, под диктовката на това будещо страх същество, се ражда Коранът… Подобен е случаят и с Петър Дънов, на когото се явява същество, самонарекло се ангел Йелохим…

В Евангелието никъде не е написано, че „Великият архитект на вселената“ е едно от имената на Бога. Нещо повече, Христос заявява: „Аз съм Пътят, Истината и Животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене“. Вярна, проверена е максимата, че човек не може да има за баща Бога, ако няма за майка Църквата. Именно в църковните недра се раждат и най-съвършените хора – светиите, които с Божията помощ вършат разтърсващи чудеса.

Най-често срещаното оправдание на невъцърковените хора са „поповете“. „Абе не ми говори за църква, аз нали съм го виждал поп Трендафил какви ги върши!“ Други се хващат за часовника или служебния автомобил на владиката. Всеки си намира оправдание, като в онова стихче:

„ту му млякото горещо, ту пък друго нещо“…

Но ако човек наистина е повярвал на Божиите думи, че след като преминем през вратата на смъртта ни очакват Съд, рай и ад, тогава обстоятелството, че поп Трендафил обича чашката, не може да бъде препятствие да не влезем в храма. През годините след първоначалната кръщелна чистота всеки човек – и вярващ, и невярващ – трупа грях след грях. По великото си снизхождение към нас, Бог ни е дал възможност периодически да се очистваме от тяхната мръсотия. Тази духовна баня е възможна чрез тайнството покаяние и изповед. Христос е дал на апостолите власт да „развързват“ човешките грехове. Чрез веригата от ръкоположения през вековете, тази власт е дадена и на днешните Божии служители – свещениците. Те имат това право независимо от техните лични грехове /с изключение на каноничните грехове или изпадането в ерес/. Така че, отидете при отец Трендафил без да се гнусите от греховете му. Бог е допуснал свещениците също да грешат, за да се убедят в немощната човешка природа и да не съдят строго хората, които отиват при тях на изповед…

„Те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат.“ Ето един очеваден пример от последните дни. Пред един луксозен бургаски хотел се извиси зловеща скулптура: бронзов торс на човек, който се превръща в хищен вълк. „Паметник“ на Боян мага, за когото няма достоверни исторически данни, че въобще е съществувал. А по-скоро е образ, създаден от въображението на съвременни окултисти. Но по-важното е, че монументът е издигнат от бургаските масони.

Чий ще бъде следващият паметник?

На Салемските вещици?

Или на Луцифер?

Пази Боже!      

  

 

 

  

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n