Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Реших да ограбя баба си, за да мога да си купя доза от наркотика, но…

modeНАШИЯТ КРЪСТ

"В началото пуших трева. После имаше по-тежки наркотици. Мислех си, че по всяко време мога да спра, че всичко е във волята ми. Но хероинът не мислеше така. В един момент разбрах, че потъвам. Крадях пари от вкъщи, а после започнах да изнасям и вещи. На всички врати в апартамента сложиха ключалки. На хладилника също. Всичко криеха от мен... И когато ми потрябваха пари за доза, реших да посетя

баба. Тя имаше старинни икони и отидох да взема икона. Тя ме посрещна с такава любов, че се разплаках и ѝ казах, че съм дошъл да я ограбя. Тя ми донесе икона на св. Серафим Саровски и ми каза: "Ето ти една икона, само че не я продавай, а се моли. Това е свят човек, ще ти помогне, зная". И ми показа как да се моля. Върнах се потресен вкъщи. Сложих иконата пред себе си и дълго гледах светеца в очите. После се опитах да заспя.

И тогава той ми се яви и каза: "Теб може да те спаси само труд и Иисусовата молитва. Отиди точно сега в църквата и поискай работа, ще ти дадат. С парите купи зърно и нахрани птиците, ще запишеш панихида за починалите ти познати наркомани, четиридесетница за твое здраве, а с каквото остане ще обядваш. Не унивай, радост моя, всичко ще бъде наред, моли се на Господ, Той е милостив". Когато се събудих, всичко и така направих. Взеха ме в църквата като чистач. Всеки ден метях двора и се молех през цялото време за себе си, както св. Серафим ми нареди: "Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме, грешния". Отначало беше непоносимо, но се държах заради баба ми и молитвите на светията. Постепенно се изчистих.

Никой не вярва, че може сам да направиш това. Но аз не съм сам. Баба ми ме подкрепяше и молитвите на св. Серафим."

                                                                                                                                                                                                               Игор В.

 ---------------------------------

Превод от руски: Петър Арловски

  

 

 

sa

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n