Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

Да изпитаме себе си - можем ли да смачкаме гордостта на ума си и да се усъмним в нагълтаната пропаганда

swРенета ТРИФОНОВА

Войната в Украйна дава на българите шанс. Да разберат дали са човеци. Дали комунизмът не ги е смлял в месомелачката на пропагандата и изсушил душите им. Дали са способни да помогнат на човека в нужда. Да разберат дали са християни. Не къпещи се в реката на Богоявление и мучащи патриотарско-православнейши индивиди, а осъзнати Христови личности, които не могат да търпят неправдата и

несправедливостта на тази война.

Да изпитат себе си - могат ли да смачкат гордостта на ума си и да се усъмнят в нагълтаната пропаганда досега, виждайки геноцида над украинското население. Да си кажат - сбърках, не съм бил прав, лъгали са ме.

Да променят отношението си към хората в беда. Виждате ли някъде Динко от Ямбол, който ловеше бежанци на границата? Няма и да го видите. А да сте чули някой вече да се занимава с джендъри и норвежци, които заплашват да му вземат децата? Няма и да чуете, защото хората сега се занимават с важни неща - опитват се да стоплят други хора в беда и да им помогнат.

Ние, българите най-сетне имаме възможност да излезем от идеологическия балон, в който много често сами попадаме. Да разберем, че свободата и демокрацията не се дават, а се извоюват. Че няма добри "православни" диктатори и че нищо не ни е гарантирано до самата ни смърт. Дори и липсата на война.

Че Бог проявява силата си в нашата немощ. Колкото повече мъка виждаме в тази война, толкова повече Бог отваря сърцата на хората по целия свят. Злото никога не може да победи. Ние просто не трябва да му слагаме корона…

 

  

soma 

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n