Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

ПЦУ и УПЦ се срещнаха в древния храм „Св. София“, за да преодолеят разделението

svzaНАШИЯТ КРЪСТ

На 5. юли представители на духовенството на Православната църква на Украйна и Украинската православна църква /МП/ проведоха среща на територията на древния храм „Света София Киевска“. Това оповести украинският министър на културата и информационната политика Александър Ткаченко. „Ледът се топи! Днес, когато войната поставя пред нас нови предизвикателства, всичко излишно е изоставено.“ Това написа

министърът в социалните мрежи.

„В деня на паметта на Негово Блаженство митрополит Владимир на територията на Света София Киевска се състоя историческа среща на духовенството на Православната църква на Украйна и Украинската православна църква. – съобщи Ал. Ткаченко. - Преодоляването на разделението, службата на народа на Украйна и изграждането на нашия общ дом са нашите общи цели. Вярвам, че тази среща е началото на нов, мъдър, силен път за нашите църкви за свободното и мирно бъдеще на Украйна“.

Ткаченко не обяви конкретните резултати от срещата, но отбеляза, че Министерството на културата и информационната политика на Украйна и Държавната служба на Украйна за етнополитика и свобода на съвестта ще насърчават църковното единство по всякакъв възможен начин.

 

  

soma 

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n