Гласът на България

Национален новинарски портал

   НАШИЯТ КРЪСТ   Издание за Вярата, Надеждата и Любовта

Споделете ме

И най-радикалният имам не би посегнал на Христос тъй мерзко като титулувания „учен“ Стоян Динков

dinaПетър МАРЧЕВ

Здравей, българино! Ти взе ли си върбичка от черквата на Цветница? Боядиса ли яйцата за Великден, поздрави ли семейството и съседите с „Христос воскресе“? Добре, вярвам ти. Значи си православен християнин, макар и по този минималистичен начин. А как ще реагираш, ако чуеш някой на улицата публично да хули нашия Бог – Христос? Ще Го защитиш ли?    Ето, искам да насоча вниманието ти към едно откровено публично богохулство - електронната книга "Исус Христос - земното име на дявола?". Неин автор е някой си Стоян Динков, който се титулува „проф. д-р“ и е член на СБП и на СБЖ. Според наличната информация в публичното пространство, въпросното лице изпъква с туркофилски и османофилски публикации и книги, издавани на български и най-вече на турски език. Въпросният Динков има спорадични изяви и в политиката, като най-характерен е опитът му да стане депутат от листата на протурската партия ДОСТ на Лютви Местан.

С две думи – туркофилското ибрикчийство би трябвало да заинтригува ДАНС, предвид заплахата, която крие за националната ни сигурност. Нека следователите установят някой плаща ли за въпросното ибрикчийство, „продавано“ на публиката като „българо-турска вечна дружба“.

Но ние, като православни българи, сме длъжни да защитим нашия Господ Иисус Христос от гнусните храчки на откровеното богохулство. Иначе как ще спим спокойно, как ще носим славната титла „Християни“?!

Какво можем да направим?

Нека поискаме от Св. Синод, но и от Прокуратурата да бъдат предприети необходимите действия, за да бъде спряно това оскърбление за религиозните чувства на православния български народ, а и за християнския свят като цяло.

Прокуратурата нека съдейства за сваляне от Интернет на тази гнусна електронна книга, предвид обстоятелството, че в Конституцията е записано, че Република България е традиционно православна страна.

Други възможни стъпки: Напишете писма до СБП и СБЖ с искане да изключат Ст. Динков от своите съюзи, или поне да се дистанцират публично.

Не знам дали ще е удачно наши богослови да оборват ред по ред скверните твърдения на този окаян безумец /“И рече безумец в сърцето си – няма Бог“/, който е чел Светото писание така, както го е чел неговият духовен баща – дяволът…  

Братя и сестри, Иисус пожертва целия Си живот за нас, окаяните! Нека ние пожертваме половин час от живота си, за да покажем, че сме Христови.

Бог поруган не бива!

 

 

  

 

   

   gwhyjk

 

Порталът "Гласът на България" е създаден с иждивението на Нина и Илия Чирпанлиеви, за упокоение на душите им.

12659614 1036633103064017 1199327596 n