Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

pigПетър МАРЧЕВ

Необикновените скулптури на един български художник провокират публиката в баварската столица Мюнхен. Младият Павел Синев шокира ценителите с човешки торсове, цветя, сервизи за кафе и китари, изработени от… електрически кабели! А дали ще можете да преглътнете и един черен мини-купър почти в действителен мащаб от шнурове?

 Художникът-авангардист е роден през 1984 година в Казанлък в многолюдно семейство, изкушено от различни музи. Завършил е казанлъшката Художествена гимназия, а през този февруари се дипломира в Академията за изящни изкуства в Мюнхен в класа на проф. Херман Питц.

“Желанието ми да направя една рисунка триизмерна ме накара да потърся други изразни средства като тел, въжета, маркучи и кабели. – признава художникът. – Тези материали за мен са триизмерни линии, с които мога да рисувам в пространството. Така всичките ми желания ставаха осезаеми и можех да ги пипна с ръка. Тогава започнах да „рисувам“ всичко, каквото искам да притежавам, моите страхове, желания и радости.”

Младият скулптор е участвал в много общи изложби на Академията. Печелил е първо място в конкурса на “Алианц СЕ” и второ място в конкурса на “Deloitte Fast 50 Technology”. Понастоящем Павел със семейството си живее и твори в баварската столица. Негови творби са изложени в новата мюнхенска галерия „Филзер & Греаф”.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg