Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Поклон пред труда на всички, и най-вече пред усилията на Димитър Минков

dimitrov4eГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Българският фолклорен ансамбъл "Димитровче“ от Торонто отпразнува петата си годишнина с невероятен двучасов концерт навръх Димитровден! Създаденият и ръководен от казанлъчанина Димитър Минков състав поднесе едно страхотно зрелище за изпълнилите залата над 500 любители на българския танцов фолклор.

Един концерт с професионални водещи и много стегната и динамична програма - със своите градации, кулминации и лирични отклонения.

„Убеден съм, четакова събитие досега не се е случвало в Торонто. – сподели след празника Димитър Минков. - Сигурен съм, че в момента няма танцов колектив в Северна Америка, а може би и в останалата част на света извън България, който да представи двучасов самостоятелен концерт без подкрепата на оркестър, певци или други артисти. Да покаже толкова красиви и разнообразни костюми. Да има толкова многоброен колектив от танцьори - жени, мъже, деца. Това е резултата от 5-годишната ни история. Изключително много се гордея с този факт! Гордейте се и вие, приятели мои!“

Разбира се, най-много аплодисменти заслужихадецата-танцьори, които се раздадоха на сто процента. Всяко тяхно появяване взривяваше залата. „Невероятно преживяване и благодарности!“- това бяха думите, които чуваха „димитровчетата“ след концерта. Нека дадем думата за благодарности и на „бащата“ на ансамбъла – Димитър Минков:

„Искам да благодаря на всички, ама всички танцьори. Обичам ви!Искам да благодаря на нейно величество ПУБЛИКАТА!Да благодаря на водещите и техническия персонал!На консула на Република България!На г-н Игнат Канев и кръстницата на Ансамбъла г-жа Кристина Канева! На църквата "Свети Димитър" в Брамптън, без която нямаше да сме това, което сме сега!Искам да благодаря на Николай Алишев и всички останали колеги и приятели от Детройт, Чикаго, Монреал, Отава, Калгари, Торонто, Палма де Майорка и България, които ни поздравиха за празника!“

Поздрави и от нас, Митак!

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg