Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Местният феодал Захариев пречи на приватизацията на шивашки завод

bosilegradГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Напрежението в Босилеград продължава, съобщава нашият кореспондент Иван Николов. И тази сутрин в Босилеград е пристигнал един автобус с полицаи от вътрешността, за да охраняват външни инвеститори от произвола на местния кмет Владимир Захариев. Полицията е била дислоцирана, за да охранява бившия шивашки завод „КОБОС“, част от компания „ЮМКО“ от Враня.

Вчера представителите на „ЮМКО“ са влезли в „КОБОС“ с цел приемане на нови работници и провеждане на подготвителни работи за организиране на производството за чужд партньор и инвеститор. Кметът Владимир Захариев и неговите привърженици обаче не разрешават приватизацията на „КОБОС“ и се заканили, че ще блокират завода. Безработицата в Босилеград е такава, че който контролира завода, той ще печели и местните избори.

Кметът Захариев днес не се е появил. Имало е съвсем рехаво присъствие от представители на Общината и бивши работници в завода. Хората в Босилеград се опасяват, че нарочно създаденото напрежение и неясната ситуация може да разгони проявилите интерес външни инвеститори и Босилеград отново да остане без обещаните 250 нови работни места.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg