Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Дружеството за българо-албанско приятелство бе домакин на празника в град Корча

abpГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Дружество за българо-албанско приятелство, учредено в края на 2015 г., бе домакин на тържествено отбелязване на Националния празник на България в Корча – за това съобщават патриотите от ВМРО. По повод 138-ата годишнина от Освобождението над 150 души – студенти, представители на бизнеса, академичните среди и на църквата, се събраха в албанския град.

Гостите бяха закичени с традиционни български символ - мартеницата.  Сред официалните лица бяха посланикът на България Димитър Арнаудов, почетният консул на България в Албания Селим Ходжай, заместник-председателят на албанския парламент Едмонд Спахо, народният представител и председател на комисията по външна политика Арта Даде и ректорът на университета „Фан Ноли” Гжерджи Меро.

Показателно е, че дружеството е на едва 3 месеца, но успява да обедини около себе си толкова приятели на България. Те доказаха, че макар и далеч от Родината, българският дух е жив, и показаха, че се гордеят с произхода си, коментира честването Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО. Припомняме, че на среща с посланика на Албания в София Киряко Курета народните представители от ВМРО Юлиан Ангелов и Красимир Богданов поставиха въпроса за статута на българите в Албания и възможността да бъдат признати за етно-лингвистично или национално малцинство.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg