Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Финансово рамо за изявата на българския дух дава фонд „13 века България“

bos_festГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

От 28 април до 3 май Босилеград се превръща в център на детската радост. Международният Великденски фестивал за 23-ти път събира над 800 деца предимно от българската диаспора от Сърбия, Македония, Румъния, Молдова, Унгария, Черна гора, Гърция, както и от България, за да отправи своето послание - по-хубав свят, без граници и предразсъдъци, свят изпълнен с надежда за бъдещите граждани на Европа.

Националният дарителски фонд „13 века България“ традиционно и тази година подкрепя Сдружение „Група на либерални, амбициозни и солидарни“ /ГЛАС/ от Босилеград, за да стане реалност инициативата му за опознаване и съхраняване на традициите; популяризиране правата на детето, възпитаване чрез моралните християнски ценности и развитие на творческите способности на младостта и духовността. Председател на ГЛАС е Александър Димитров.

Фондът представя в Културния дом на Босилеград изложбата „Духът на букви и знаци“,  която е резултат от конкурс, обявен от НДФ „13 века България”. Картините са на ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”, които в творбите си изразяват своето виждане за Глаголицата и Кирилицата. Съвсем заслужено детският фестивал в Босилеград е част от най-добрите европейски фестивали. Получил е ЕFFE знака (Label) за 2015 и 2016 г. ― по програма на Европейската комисия „Европа за фестивали, фестивали за Европа“ (ЕFFE) ― www.еffe.еu, инициирана от Европейската асоциация на фестивалите.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg