Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Много жители на Цариброд вече са намерили препитание в София

bosГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В КИЦ „Босилеград“ се проведе среща на граждани на Босилеград с представители на частния бизнес в Кюстендил. Срещата бе организирана по инициатива на КИЦ „Босилеград“ и подкрепена от Генералното консулство на Р България в Ниш.

На срещата дойдоха представители на кюстендилската Търговско-промишлена палата, на хотелите „Памира“ и „Парк хотел – Кюстендил“, фирмите „АБ Терм“ – за производство на неутрално оборудване от неръждаема стомана, „Торготерм“ - за производство на професионално кухненско оборудване, две шивашки фабрики. На срещата присъства и упълномощеният министър при Генералното консулство в Ниш - Николай Колев, който подчерта, че за разлика от Босилеград, десетки царибродски граждани всекидневно сутрин отиват на работа в Драгоман, Костинброд и София и вечерно време се завръщат в къщи.

Откривайки срещата, председателят на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов каза, че целта е да се предостави цялостна информация до максимален брой хора за вакантните работни места в Кюстендил и те да станат достъпни за безработните босилеградчани, които имат желание да потърсят своята реализация в Кюстендил, като не спести и обективните затруднения – липсата на редовна автобусна линия от Кюстендил до Босилеград и процедурите за уреждане на лични карти за временен престой за ония, които нямат българско гражданство.

Освен вакантни работни места, представителите на кюстендилския бизнес предложиха и тримесечно безплатно обучение за определени видове занимания и поканиха заинтересованите да дойдат на място и да се запознаят с производствения процес, като подчертаха, че става дума за модерно производство за чуждестранния пазар. При достатъчен брой заинтересовани граждани, проблемът с превоза от Босилеград до Кюстендил и обратно е решим – подчертаха те.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg