Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Мария Бобева спечели Наградата за водеща женска роля в Сидни

mdГЛАС ОТВЪД ОКЕАНА

Българската актриса Мария Бобева спечели Наградата за водеща женска роля на австралийския филмов фестивал за независимо кино Sydney Indie Film Festival 2018. Мария, която живее от години в Лос

Анджелис, получава статуетката на авторитетния филмов форум за ролята си в късометражния филм „Прослушване“ (Аuдition), на който тя е и сценарист, и изпълнител на главната роля. На фестивала в Сидни са участвали 131 филма от всички жанрове: драма, комедия, приключенски, Sci-Fi, трилър, ужас, документални филми, късометражни, анимация и студентски филми.

Сюжетът на филма е весел поглед към живота на един артист-имигрант, който идва от Източна Европа. Лентата е с продължителност 18 минути, а Мария играе себе си – актриса, решена на всичко, за да получи роля в голям филм, борейки се със задълженията на майка. Неизбежен е сблъсъкът със стереотипите и неморалността на Холивуд. А ролята на детето се играе от 10-годишния Алекс, синът на Мария. Не е случайно името на режисьорката Сара Джийн Кручовски, която е носител на Наградата за дебют на независимите киносъздатели. Оператор е Севдидже Кастрати, която пък е лауреат на престижния кинофестивал „Сънданс” в Солт Лейк сити.

 

-----------------------------------------------------------

Бел. ред. Публикацията е със съдействието на партньорския сайт BulgariCA

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в София

София
София - Температура: <b/>24°C
Слънчево
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър:
Сила: тих, 0.5 m/s

Времето със sinoptik.bg