Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Сръбски митничари върнаха наш бус с коледни подаръци

kolГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сръбските митнически власти на ГПП „Олтоманци – Рибарци“ са върнали микробус на Столична община със 180 коледни подаръци за деца и календари на Културно-информационния център „Босилеград“, съобщиха за портал „Гласът на България“ от КИЦ. Коледните дарове са били подсигурени от Дирекция „Култура“ към Столична община и предназначени за подаръци за децата от основното училище и предучилищните заведения на коледното тържество, което организираха Столична община и КИЦ „Босилеград“.

Според директора на КИЦ – Иван Николов, това е поредна гавра с българите, останали зад граница и целенасочена политика на сръбските власти. По думите му, с този акт се отправят недвусмислени послания, че не е желателно да провеждаме българска културна политика в Босилеград.

След фрапантната демонстрация на недобросъседско отношение от страна на сърбите, се намеси и външният министър на България Екатерина Захариева. „Микробусът отново пътува към границата със Сърбия. Имаме пълното съдействие и от страна на сръбските власти“, каза тя пред журналисти.Скандалният случай е предизвикал и обаждане на Бойко Борисов до сръбската премиерка.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в София

София
София - Температура: <b/>22°C
Слънчево
Температура: 22°C
Усеща се като: 22°C
Вятър: югоизток
Сила: тих, 1.5 m/s

Времето със sinoptik.bg