Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Международният младежки лагер е с участието на момичета от Молдова, Македония и България

momГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Международен младежки лагер с участието на младежи на възраст между 18 и 20 години от Молдова, Македония и България ще се проведе от 25. до 29. август 2019 г. в архитектурно-музеен резерват Арбанаси

край Велико Търново. Събитието се организира за втора поредна година от фондация „Дякония и мисия“. Миналото лято лагерът се проведе в Троянския манастир „Успение Богородично“ и в него участваха младежи от Македония, Бесарабия и България. Целта на лагера е да даде възможност за опознаване между младите хора, да споделят опит и да обогатят знанията си за Православието, доброволчеството и дяконията (социалната дейност) в Църквата.

В продължение на пет дни гостите ще се запознаят с манастирите, историята и християнското наследство в Арбанаси и околността, ще бъдат ангажирани с дискусии и интерактивни дейности, ще се включат и в благотворителната инициатива „От сърце – за протегнати ръце“ на фондация „Дякония и мисия“. В програмата са включени и срещи с преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, посветени на теми, свързани с Църквата и младите хора. В предпоследния ден от гостуването си в България, младежите ще посетят Соколския манастир „Успение Богородично“ и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ край Габрово.

Участниците от Молдова са подбрани и пристигат в България с помощта на фондация „Български дух“, а от Македония – с помощта и благословението на игумена на Бигорския манастир „Св. Йоан Предтеча“ архимандрит Партений. Ръководител на лагера ще бъде д-р Стефка Кънчева – преподавател в Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и директор на фондация „Дякония и мисия“.

-----------------------------------------

Бел. ред. Новината е по информация на www.regnews.net

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg