Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Парите ще се вложат по две направления

balГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Министерският съвет отпусна 500 000 лв. за финансирането на проекти на българските общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна, Молдова, както и на организации на граждани

в Република Северна Македония с българско самосъзнание. Парите ще бъдат насочени към бюджета на МВнР за 2020 г. Решението има за цел да спомогне на организациите за укрепване на тяхната структура, създаване на възможности за разширяване на дейността им за съхраняване на българската идентичност сред общностите зад граница, както и на публичното им присъствие в съответните държави.

Освен това, правителството одобри финансирането на проекти по линия на „Помощ за развитие“ в седем държави: Сърбия, Северна Македония, Косово, Украйна, Молдова, Армения и Виетнам. Финансираните от България 10 проекта са на обща стойност 634 372 лева и са насочени към повишаване качеството на образованието и гарантиране на равен достъп в условията на мултикултурна среда в страните партньори. Проектите ще спомогнат и за разработване на мерки за повишаването на капацитета на малкото и средно предприемачество, подпомагане на демокрацията и изграждането на активно гражданско общество чрез насърчаване на активността на младите хора.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg