Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

България активно подкрепя нашето малцинство в Голо бърдо, Мала преспа и Кукаска гора

prtiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Народният представител и председател на групата за приятелство с Албания Красимир Богданов и заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов се срещнаха с посланика на Албания в София Н. Пр. г-жа Доника Ходжа. Срещата се фокусира върху двустранните отношения, европейската интеграция на Албания и мерките, предприети за смекчаване на ситуацията от пандемията от Covid-19. Българските представители

потвърдиха подкрепата на България за процеса на европейската интеграция на Албания и изтъкнаха приятелските отношения между двете държави, изградени през годините. Богданов отбеляза редицата благотворителни инициативи, които България предприема в подкрепа на Албания. Особено ползотворни са те в районите, където живеят българи. Вече е изградена голяма част от пътя Билища-Връбник в Южна Албания, МвНР осигури средства за оборудване на кабинет по информационни технологии за училището в с. Големо Острени в района на Голо бърдо. Последната инициатива е дарението от 10 000 лв. от парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти, което ще се предостави за ремонт на помещения и закупуване на компютри за Общинското училище в с. Шищавец в Кукаска Гора. В училището се обучават 600 деца от български етнически произход от Шищавец и още няколко горански села. Българските депутати поеха ангажимент за това дарение при посещение в Тирана през октомври миналата година, а предстоящата лятна ваканция за учебното заведение ще позволи да се извършат ремонтните дейности.

От своя страна посланик Ходжа изрази своята благодарност за даренията, за подкрепата, оказана в рамките на европейската интеграция, и в борбата с коронавируса и защитните средства, които България предостави.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg