Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

Двама офицери от Чикагската полиция отдадоха чест пред паметника на Апостола

kjfsdГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

И българите от Чикаго се поклониха пред Апостола на свободата. Офицерите Николай Ганчев и Давид Беков от Чикагската полиция поднесоха цветя и отдадоха чест пред паметника на Васил Левски в своя град. „Поклон! Българите сме силни, когато сме обединени!“ – казват двамата офицери, които са членове на Българо-американската полицейска асоциация. Б.А.П.А. е официална благотворителна организация

с нестопанска цел, която е създадена миналата година от американски служители на реда с българско потекло. Понастоящем организацията има 39 активни членове от следните щати: Уисконсин, Ню Йорк, Ню Джърси, Пенсилвания, Вирджиния, Невада, Флорида, Илинойс, Масачузетс, Калифорния, Вашингтон, Орегон, Тексас, Джорджия, Хавай, Кентъки, Северна Каролина и канадската провинция Саскачеван.

„Нашата мисия е да популяризираме българската чест, храброст, почтеност, култура и дух. Да укрепваме приятелството и сътрудничеството между нашите членове и българската общност. Да популяризираме нашата професия и българско потекло по положителен начин, като се противопоставяме на дискриминацията и предразсъдъците.“ Това заявяват от Асоциацията.

Всички те служат като градски полицаи, шерифи, магистрални полицаи, федерални полицаи и агенти. Често техният служебен дълг изисква да работят нощни смени, а понякога в извънредни ситуации дават и двойни смени. Освен това някои от тях все още са в запаса на американските военни сили и понякога служат и там.

„Ние от Българо-Американската Полицейска Асоциация сме благодарни, че имаме подкрепата на нашата българската общност в Америка и от сънародниците ни в България. Ние знаем, че и в най-трудните моменти можем да разчитаме на вас.“ – това пък казва в свое изявление президентът на асоциацията - детектив Марио Вълков.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg