Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА ДИАСПОРАТА

Споделете ме

bg1ГБ

Порталът „GRReporter” и Българското неделно училище „ Св. св. Кирил и Методий” в Атина обявяват третото издание на Литературния конкурс на тема “И всеки път, когато мисля за България”. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 10 до 18 години от българските неделни училища и общности в чужбина. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби, специално създадени за конкурса.

Няма жанрови и видови ограничения - всеки участник може да напише върху посочената тема есе, разказ, съчинение, приказка или стихотворение. Творбите да са с обем до 500 думи. Журито ще разглежда творби, представени само в електронен вид и изпратени на  адрес:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от 3-членно жури в състав - Ваня Велкова - основател на Българското училище в Хамбург, Германия и съосновател на Асоциацията на българските училища в чужбина, Пламен Симеонов - преподавател в Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Атина, Иван Петков - маркетинг специалист на GRReporter.

Писмата с литературните творби трябва да съдържат следната информация за автора: - лично и фамилно име, точен адрес; - учебен клас, навършени години; - учебно заведение; - електронна поща за контакт.

Краен срок за изпращане: 30.04.2015 г. Резултатите ще бъдат обявени на 24 май – Денят на славянската писменост и българската култура. За победителите: една материална награда на стойност 200 евро и две материални награди по 50 евро.          

Иван Петков, координатор на конкурса; тел.: 00359 893 478 426; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в СофияВремето със sinoptik.bg