Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

rozarium_BoikoПетър МАРЧЕВ

Под звук от фанфари бе прерязана колективно лентата на обновения парк „Розариум”. Събитието се случи днес, в 13 часа, макар че от Община Казанлък бяха обявили предварително час за откриване в 19:00. В последния момент часът бе променен, тъй като се очаквали гръмотевични бури и превалявания тази съботна вечер.

Както и да е, който разбра и дойде днес по обед в Розариума, се порадва на обновения парк, на шуртящите водоскоци и на детската радостна глъчка. А също и успя да види на живо двамата лидери на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, в компанията на тяхната съратничка Лиляна Павлова. Те бяха посрещнати от Галина Стоянова, която в емоционалното си слово припомни перипетиите на съграждането и обновяването на двата казанлъшки парка „Розариума” и „Тюлбето”. Как Цв. Цветанов подкрепил идеята на казанлъшката градоначалничка, как я препратил при тогавашния министър Павлова, как подготвили проекта... и така до днешния празничен ден. Борисов също говори – за това, че отрязаните трикольорни лентички били най-добрата реклама.

Криво да седим, право да съдим. Лично мен ме радва всяко добре направено нещо в града ни – и обновените паркове, и обновените тротоари, и асфалтираните улици /там където са асфалтирани/. Радва ме и добронамереността и човешкото отношение между хората. Дразни ме политирането на нещата. Удрянето в гърдите с думите „Това го направи нашата партия!” Чакайте сега, ама с какви пари го направи? Партиите, доколкото знам, са сдружения на хора с нестопанска цел; те не произвеждат, не печелят пари от лихви като банките. Парите са наши, на данъкоплатците - не забравяйте това, братя и сестри политици!

Искам да добавя и още нещо – добро впечатление ми направи днес фактът, че с пристигането си Бойко целуна поред ръцете на всички свещеници, които трябваше да отслужат водосвета. Така се прави. Мога да го поздравя и за това, че от партийната субсидия на ГЕРБ даде над 200 000 лв. за строежа на новия храм в Стара Загора. Но искам да споделя и нещо друго – по време на управлението на ГЕРБ съм изпращал лично до г-н Борисов настоявания да направи нужното, за да стане изучаването на „Православни ценности” редовен предмет в българските училища. За да могат нашите деца да разпознават злото от доброто, да имат понятие за морал и нравственост, да станат почтени граждани, които имат страх от Бога и срам от хората. Защото върху тези два стълба се е крепила България през вековете. Премиерът не направи нищо. Нещо повече – Галина Стоянова също бе дала обещание, че ще направи нужното, за да започне изучаването на „Православни ценности” в казанлъшките училища. Направи се предварителна анкета, която установи желанието на над 400 родители децата им да учат такъв предмет в училище. И когато програмата трябваше да влезе за гласуване в Общинския съвет, бе отхвърлена под смешния предлог, че изучаването на подобна дисциплина щяло да породи междуетническо и верско напрежение в общината! Да, представяте ли си?!. Ето защо аз не вярвам в предизборните жестове на политиците от ГЕРБ, които строят храмове, но ги оставят да стоят празни... 

Господин Борисов, Началникът гледа отгоре и всичко вижда! 

 

   kdjfsj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Предимно ясно
Температура: 5°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg