Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Бай Христо е признат от такива майстори на словото като Борис Христов и Деян Енев за новия Чудомир

JotovГБ

Христо Йотов. Майсторът. Майсторът на дървени копанки и други красоти невиждани. Майсторът на словото, който в поредната си стихосбирка „Докосване до светостта” се покланя доземи на онази пасторална и епична Калоферска България, в която още екнат овчарски хлопатари и кавали, но отекват и хайдушки бунтовни пушки.

Тази книга е вдъхновяваща и с друго – че в нея авторът бабува на едно истинско чудо – раждането на Вярата.

За своите невероятни дървопластики Христо Йотов отдавна е признат за явление в българското изкуство. А заради своите разкази за време оно бай Христо от с. Търничене е признат от такива майстори на словото като Борис Христов и Деян Енев за новия Чудомир.

Новата стихосбирка на Христо Йотов „Докосване до светостта” е публикувана от казанлъшкото издателство „Хеликон”. Но не може да се намери в никоя книжарница. Ако, все пак, душата ви потегли към творчеството на този чист и талантлив човек - дайте газ към с. Търничене. И да не си купите книга, бай Христо ще ви почерпи поне с кафе /ако не и с ракия/ - а също и с неподражаемите си истории за време оно, които вече няма от кой друг да чуете... 

 

   kdjfsj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Предимно ясно
Температура: 5°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg