Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Barekov

Петър МАРЧЕВ

„Атаките срещу мен и ББЦ идват от страна на ДПС. Сетете се сами кой реанимира политическата марионетка Яне и се опитва да ме окаля чрез него. А аз съм опасен за ДПС, защото моята формация ще изземе досегашните функции на Движението на балансьор в политическия ни живот.”

 

Това заяви пред симпатизанти от Казанлък лидерът на "България без цензура" – екс-журналистът Николай Бареков, след като се похвали с новороденото си  второ синче. На предложението му за образователен ценз за гласоподавателите нервно реагира от залата една персона, подвизавала се преди в т.нар. Християн-радикална партия, а сега гравитираща към ДПС /повече известна като Зетят на Бриго Аспарухов/.  
”Аз вкарах Ангел Славчев в играта, дадох му бизнес, затова ме боли от неговите удари в гърба ми. Но той нямаше последователи и не пожела да се развива, заради това си и отиде", така коментира Бареков отлюспването на Славчев и се закани да удвои изборния си резултат от евроизборите.  

Пред хората от Казанлък той съобщи, че управленската програма на партията ще бъде готова и представена до две седмици. В нея щели да залегнат редица социални моменти като въвеждане на образователен ценз при получаването на детски надбавки. Така например семействата с висше образование ще вземат пълния им размер, тези със средно - между 80 и 90%, онези с основно – 50%, а неграмотните няма да получат нищо и децата им ще бъдат взети за отглеждане от държавата.

На въпрос на журналист от портала „Гласът на България” – дали разводът между ББЦ и ВМРО е станал по взаимно съгласие, Бареков отговори, че реалният принос на войводите на евроизборите е бил  не по-голям от 5 %. "Това подразни нашите структури и се взе решение на следващия вот да се явим с нашата си регистрация. Но не се е обсъждал вариантът да разваляме коалицията. След пет дни мълчание лидерът на ВМРО ни поднесе новината...”

Най-щурият момент от гостуването на Николай Бареков бе оповестяването лично от него на състава на неговото проекто-правителство /макар че до изборите има още два месеца и не се знае после дали камилата или камиларят/... Естествено, премиерът ще се казва Николай Бареков. Той можело да заема и поста на външен министър, защото знаел английски. Резервен вариант за премиер – Светлин Танчев. Другите имена на вице-премиери и министри са на Рада Коджабашева и Йордан Христосков /от сегашното служебно правителство/. А Росен Петров не бил твърда кандидатура за вътрешен министър.

Заедно с Бареков в Града на розите гостува и водачът на листата на ББЦ в Старозагорски избирателен район – Янко Янков. Гостите си тръгнаха с обещанието, че няма да се спускат в листите „парашутисти” от София или други области.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg