Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

magiКандидатът за народен представител Мария Гинева участва в онлайн работна среща с Красимир Вълчев - министър на образованието и науката. В срещата се включиха ресурсни учители, психолози, директори на Регионални центрове за подкрепа на процеса на приобщаващо образование. „Темата за приобщаващото образование е близка за мен, тъй като години наред съм работила в тази сфера. Първият ресурсен учител съм в община Казанлък и познавам сферата през различните етапи на нейното развитие. Наясно съм с предизвикателствата, с които се сблъскват колегите ми.

Всички отправени въпроси и предложения бяха в резултат на опита и необходимостта да се подобрява качеството на обучението. Радвам се, че беше обсъден и въпросът за реализацията на младите хора с увреждания и създаването на интегрирани услуги, които работят за ранно детско развитие и ранна интервенция на най-малките. Това са темите, по които работя в момента, и евентуални промени биха облекчили усилията ни”, заяви Мария Гинева.

В първата част на дискусията бе представено направеното до момента, като: увеличаването на възнагражденията на педагогическите специалисти, целодневната организация на образователния процес, подобряването на материалната база на училищата.

Във втората част всички участници имаха възможност да задават своите въпроси и да правят предложения за подобряване подкрепата на децата със специални образователни потребности. Обсъдени бяха: часовата заетост на специалистите, професионалната реализация на младите хора с увреждания, нови подходи при осигуряването на равен достъп до образование и достъпна архитектурна среда; разширяване на групите деца, с които работят регионалните центрове и включването на деца в риск; създаването на междусекторни услуги в посока ранна интервенция и ранно детско развитие.

Гласувайте за Мария Гинева - кандидатът за народен представител от ГЕРБ - Казанлък, с 2️⃣8️⃣ ГЕРБ в бюлетината и личната ѝ преференция 1️⃣1️⃣4️⃣!

*За да е валиден вотът Ви, отбележете и 2️⃣8️⃣, и 1️⃣1️⃣4️⃣!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hfs

 

--------------------------

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

   


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>25°C
Предимно слънчево
Температура: 25°C
Усеща се като: 25°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.8 m/s

Времето със sinoptik.bg