Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Април е нарочен и за Месец на четенето

pisГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Тази година в рамките на шестнадесетия Маратон на четенето от 2. до 23. април в Тийн зоната при Общинска библиотека „Искра” ще се проведат четири онлайн събития, поради извънредната епидемична обстановка. За 5. април са насрочени първите две събития – „Цитат от моята любима книга” и „История с книга в ръка”. На 7. април се дава старт на „Книгите на новото време”, а на 12. април е предвидено

събитието „Библиотекари четат”. Повече за самите мероприятия и тяхното протичане може да прочетете във фейсбук страницата Тийн зона – Общинска библиотека „Искра”.

Оставаме на библиотечна вълна - в дните от 2. до 23. април в Общинска библиотека „Искра” се открива изложба от книги „Писатели рожденици в месеца на четенето”, която е част от събитията включени в кампанията „Четяща България”. В отдел „Заемна за възрастни” можете да се запознаете с творчеството на български и чужди автори от различни жанрове. В най-пролетния месец казанлъчани ще могат да разлистят страниците на книгите на Валери Петров, Радой Ралин, Петя Дубарова, Елисавета Багряна, Любомир Левчев, Емил Зола, Томас Харис, Том Кланси, Владимир Набоков, Пени Винченци, които са само част от рождениците. Паралелно с изложбата, на фейсбук страницата на отдел „Заемна за възрастни” може да следите и публикациите, посветени на авторите, както и любопитни факти за книги и библиотеки.

 

 

 

   


 

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>26°C
Предимно слънчево
Температура: 26°C
Усеща се като: 26°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.4 m/s

Времето със sinoptik.bg