Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

827 тона боклуци са извозени до депото край Шейново при кампанията „Да почистим Казанлък“

posgГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Общо 827 770 кг. строителни отпадъци са извозени до депото в село Шейново по време на тридневната общинска кампания „Да почистим Казанлък“. На второ място най-голямо количество са изхвърлените стари мебели (дивани, гардероби, секции и др.) – 24 580 кг., от които най-много са изхвърлени още в първия ден на кампанията, петък – 12 760 кг., което означава, че жителите на града са направили предварителна подготовка за участие в кампанията. Събраните хартия, пластмаса и стъкло, извозени до Сепариращата станция, са с общо тегло 3 640 кг., като най-голямо количество са изхвърлени в събота и неделя, т.е. активността на гражданите се е повишила по време на кампанията. Казанлъчани са се освободили от 2 380 кг. ненужни дрехи.

За първи път тази година в акцията беше предоставена възможност на гражданите, които не могат да достигнат до един от седемте пункта за изхвърляне на ненужни вещи, Общината да стигне до тях. От тази услуга са се възползвали жителите на 23 адреса в града, които са подали предварителни заявки на обявените телефони за електроуреди и едрогабаритни отпадъци. Служители на администрацията почистваха района около язовир „Копринка“ и събраха около тон и половина битов отпадък. Община Казанлък благодари на фирмите „Бригада“, „Елит“, „Енергия“, „Кибо“ и „Монамур“ за активното безвъзмездно участие!

Благодарности за всички граждани, които пожелаха да направим Казанлък по-чисто и уютно място за живеене, особено на жителите в ж.к.“Изток“, които показаха най-голямо участие в кампанията! Пазете чиста околната среда и подавайте сигнали за нередности на Горещия телефон 0 700 400 56!

 

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>16°C
Слънчево
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: северозапад
Сила: слаб, 3.9 m/s

Времето със sinoptik.bg